Az amerikai műsorvezető nem érti, hogy a kelet-európaiak miért nem voltak olyan befogadóak a szíriaikkal, mint az ukránokkal

2022. március 04. 16:46

Trevor Noah szerint a válasz a rasszizmusban is keresendő.

2022. március 04. 16:46
null

Egy amerikai műsor vezetője arra utalt, hogy rasszista motivációja lehet a kelet-európaiaknak, akik most segítik az ukránokat, miközben a színesbőrű menekülteket nem fogadták be – számol be a Neokohn.

A fenti műsorvezető nem más, mint Trevor Noah, aki a Daily Show házigazdája. A legutóbbi adásban megjegyezte, hogy milyen támogatóak Ukrajna szomszédai, – ezt dicsérte is –  de hozzátette: bezzeg hét éve nem így volt, és 

értetlenségét fejezte ki, hogy korábban miért nem mutattak empátiát ezek az országok.

„Ez nagyon furcsa. Mikor a szíriaiak menekültek a háború elől, akkor azt mondták: Ne gyertek, nincs hely (kelet-európai akcentussal). De most van hely, és jöjjenek az emberek? Mi változott?” – teszi fel a kérdést Noah, majd nagyjából meg is válaszolja: szerinte úgy érzik ezek az országok, hogy könnyebb lesz integrálni az ukránokat.

Végezetül kimondja: nem is kell spekulálni, miért bánnak máshogy a szomszédjaikkal az európaiak, mint az afrikaiakkal és arabokkal. A rasszimzus miatt – érkezünk meg a gondolatmenet végére.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HGyulaP
2022. március 06. 12:57
Nem baj. Te ezt fel nem foghatod!
Krupp Skya
2022. március 05. 19:21
Ezt én sem értem amikor a szírek nem baszták végig kétmillióan tripperes, kankos fasszal Magyarországot 1944-1945-ben. Volt is egy ilyen ukrán sír vers: Itt nyugszik Ivan Ivanovics ukrán davaj Ki a feleségem megbaszta tavaly. Megbaszta a kankós faszával. Nyakát vágtam el kaszával.
Ildikó99
2022. március 05. 19:11
Szíriából jönnek a képzetlen fiatalok innen meg asszonyok jönnek gyerekekkel
Ildikó99
2022. március 05. 19:10
Mit nem értesz buta gyerek ? Ezek a szomszédaink sziria meg nem az egész világot nem fogadjuk be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!