NATO-elnök: Magyarország felkészültsége erősebb, mint valaha

2022. március 11. 09:57

A NATO Katonai Bizottságának elnöke kedden és szerdán nézett körbe Magyarországon, ekkor állapította meg.

2022. március 11. 09:57
null

Magyarország katonai felkészültsége és ébersége erősebb, mint valaha – jelentette ki a NATO Katonai Bizottságának elnöke magyarországi látogatásán az észak-atlanti szövetség csütörtökön kiadott közleménye szerint. A NATO a hivatalos honlapján azt írta: Rob Bauer kedden és szerdán tartózkodott Magyarországon.

Ezalatt ellátogatott a keleti ukrán-magyar határhoz, és megtekintette a Keleti Pajzs gyakorlatot is.

Szerdán Ruszin-Szendi Romulusszal, a Magyar Honvédség parancsnokával és Szabó Istvánnal, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkárával is megvitatta a jelenlegi biztonsági helyzetet, a NATO válaszlépéseit és a jelenlegi humanitárius válság kérdéseit. Ezt követően az elnök tájékoztatót kapott a Magyarországon folyó fokozott éberségi tevékenységekről.

„A Magyar Honvédség felkészült Magyarország határainak és szuverenitásának védelmére. Jól látható, hogy Magyarország felkészültsége és ébersége erősebb, mint valaha” – fogalmazott a NATO Katonai Bizottságának elnöke. Elismerően szólt arról is, ahogy a magyar katonák segítenek a civil hatóságoknak megbirkózni a növekvő menekültáradattal. Úgy értékelte:

a magyar katonák együttérzéssel, elhivatottan és professzionálisan kezelik a helyzetet.

A Keleti Pajzs gyakorlaton a katonákhoz szólva Rob Bauer elismerését fejezte ki a Magyar Honvédség bátorságáért. Azt mondta: büszke rá, hogy a magyar katonák is tagjai annak a 3,2 millió egyenruhás „testvérből” álló közösségnek, amely ezt a szövetséget védi – olvasható a NATO honlapján.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2022. március 11. 13:50
Milanovic elmondta, vizsgálják, hogyan lehetséges, hogy egy repülőgép több, mint egy órát tölt egy NATO-tag légterében, és senki sem vette észre.
Tyrker
2022. március 11. 13:36
Na, ja, ezt a párját ritkító felkészültséget mutatja az is, hogy zavartalanul átrepülhetett a légterünkön egy ősöreg szovjet robotrepülőgép :-( Igaz, ez a román meg a horvát légvédelemnek sem válik dicsőségére. Csak ez minket nem vigasztal.
Piliscsabai
2022. március 11. 13:23
Horvátok szerint éjjel hazánk felett átrepült egy drón és Zágráb központjában csapódott be. A TU-141 típusú robotgép a cikk szerint csak az ukrán hadseregnél volt rendszeresítve. https://index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-dron-zagrab-horvatorszag/
Pitypangocska
2022. március 11. 13:05
A Gyurcsány-kormány büntetlenül kiárusíthatta a harcászati eszközöket és leépíthette a hivatásos hadsereg létszámát? Csak kérdezem, immáron sokadjára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!