Mariupolban bombatámadás ért egy menedékhelyként szolgáló iskolát

2022. március 20. 09:38

Az áldozatok pontos számát nem tudni, mert sokan, jórészt gyerekek, nők és idősek a romok alatt rekedtek.

2022. március 20. 09:38
null

Mariupolban orosz

bombatámadás ért egy művészeti iskolát, ahová korábban 400-an menekültek a harcok elől

– jelentette be vasárnap az ostrom alatt álló azovi-tengeri kikötőváros tanácsa. A Telegramon közzétett tájékoztatás szerint a szombat éjjel végrehajtott művelet romba döntötte az épületet, az áldozatok pontos számát nem tudni, mert sokan – jórészt gyerekek, nők és idősek – a romok alatt rekedtek. Szombaton Vadim Deniszenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a televízióban azt mondta, a harc elsősorban az egyik legnagyobb európai acélüzem, a Mariupolban található Azovstal ellenőrzéséért folyik.    

Március 16-án az orosz csapatok bombatámadást hajtottak végre egy a városban található színházépület ellen, ahol helyi ukrán hatóságok szerint több mint ezren voltam a támadás idején. A BBC brit hírtelevízió szombaton azt közölte, hogy a mentési munkálatokat többször félbe kellett szakítani a folyamatos bombázások miatt. A hatóságok szerint eddig 130 embert mentettek ki a romok alól. Vasárnapi beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, Mariupol blokádja „háborús bűncselekményként” vonul be a történelembe.

– fogalmazott videóüzenetében az elnök.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nonoo
2022. március 20. 13:38
Szóval az érved putyin propagandája mellet, hogy "arohadtnyugatisazttolja" Nah, hát ez is több, mint a semmi. Az igazságot ne keresd, mert az neked túl összetett. Neked majd az M1 megmondja, hogy mit higgyél!
Dicsértessék
2022. március 20. 13:12
Mindenki nagyon sajnálja őket. De, ennyi
hatvanas
2022. március 20. 13:04
"jórészt gyerekek, nők és idősek a romok alatt rekedtek" És amikor előjönnek, kiderül, hogy 80 kilós gyerekekről és 40 éves aggastyánokról van szó, SS-tetkóval a vállukon...
Naggy
2022. március 20. 12:29
Loser.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!