Keményebb szankciókat követel Oroszország ellen Zelenszkij

2022. március 05. 21:32

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: „Ma az orosz olaj ukrán vértől bűzlik”.

2022. március 05. 21:32
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy szombati videókonferencián arra kérte az amerikai törvényhozókat, hogy járjanak közbe az Ukrajna feletti légtilalmi övezet létrehozásáért és hozzanak keményebb szankciókat Oroszországgal szemben, írja a CNN. Az ukrán elnök azt kérte, hogy

az újabb szankciók az energiaszektort is érintsék, valamint több katonai segítséget kért az ukrán hadseregnek.

A CNN egy képviselőre hivatkozva azt írja, hogy Zelenszkij az orosz olajimport letiltását és Visa és Mastercard szolgáltatásainak blokkolását kérte. Emellett olyan harci repülőket is kért, amiknek a használatát az ukrán pilóták már ismerik.

Eközben Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a lengyel határon Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel tárgyalt. Kuleba szintén szigorúbb szankciókat követelt Oroszországgal szemben: a Sberbankot is kitiltaná a SWIFT-rendszerből, az európai kikötőkbe pedig nem engedné be az orosz hajókat, leállítaná az orosz olaj importját és elzárná Oroszországot a kriptovalutáktól.

Ma az orosz olaj ukrán vértől bűzlik

– mondta.

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2022. március 06. 17:48
Ezek nem szankciók, hanem különleges pénzügyi és kereskedelmi műveletek. Céljuk pedig Oroszország megmentése, segítése. :o)
Thorin
2022. március 06. 11:38
akkor sírtál volna, amikor az usákia olaja iraki meg iráni meg szaudi meg ki tudja még milyen vértől szaglott, ja akkor kussoltál, most is pofát befogni szépen.
Dunhill67
2022. március 06. 09:00
'há mit akar még...már a fifa22-ből is "kizárták" az orosz klubcsapatokat és a szbornaját is
Voltkocsmáros
2022. március 06. 08:45
Csak annyira szarom le az ukrán vezetés nyűglődését mint ők a magyar kisebbséget hosszú ideje.Hajrá Putyin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!