CNN: Az európai populista politikusok sietnek elhatárolódni Putyintól

2022. március 11. 08:36

Cseh Katalin azt mondta a lapnak, hogy az áprilisban közelgő választás Orbánt kötéltáncra kényszeríti, mivel évekig azt vallotta, hogy az EU az ellenség, Putyin pedig egy nagyszerű fickó.

2022. március 11. 08:36
null

Putyin jellemzően olyan euroszkeptikus vezéralakokkal került kapcsolatba, mint Marine Le Penn, Matteo Salvini, Geert Wilders és – valószínűleg az EU-t leginkább romboló – Orbán Viktor. Eddig a hangoskodó populisták elősegítették Európa megosztását, de az Ukrajna elleni orosz támadás elhatárolódásra késztette a legoroszbarátabb szereplőket is. Orbán Viktor elítélte az orosz támadást és arra kényszerült, hogy átengedjen országán NATO csapatokat és fegyvereket, bár a károkat enyhítette azzal, hogy közvetlenül Ukrajnába nem enged fegyverszállítmányokat.

Mint Cseh Katalin elmagyarázta, az európai pénzek az EU emberi jogokra és szólásszabadságra vonatkozó szabályainak való engedelmességet kell, hogy jelentsenek. Hozzátette, hogy a jövedelmező orosz kapcsolatban Putyint nem érdeklik az ilyen kérdések, miközben egyértelmű ellenpontja a befogadás liberális narratívájának, amelyet sok konzervatív európai a hagyományos zsidó-keresztény értékekre való fenyegetésként értékel. Az áprilisban közelgő választás Orbánt kötéltáncra kényszeríti, mivel évekig azt vallotta, hogy az EU az ellenség, Putyin pedig egy nagyszerű fickó.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini, a Liga vezetője találkozójukon Rómában 2020. február 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. március 11. 12:24
Cseh Katalin is mást beszél mint amit tesz
Fila2020
2022. március 11. 11:40
Ki az a Cseh Katalin, hogy számít bármit, amit mond. A balliberális politikusok ebben a bolsevik és "nemzeti" szocialista koalícióban az csinálják, amit a főnökük tesz. Hazudnak éjjel és nappal, nem számít nekik semmit a nemzet érdeke.
Lajoss
2022. március 11. 11:27
Bizony,Putyin kistestvére zavarban van..:)
diós guba
2022. március 11. 11:26
A bajban ismerszik meg az igazi barát.A politikusokban az az undorító, hogy képesek 180 fokos fordulatot tenni érdeküknek megfelelően, míg az átlag ember ilyet nem tesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!