Bolgár kormányfő az elődjéről: „Senki sem áll a törvény felett”

2022. március 18. 11:27

A gyanú szerint a jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt vezetője uniós forrásokkal való visszaéléseket követett el a közbeszerzéseknél, a mezőgazdaságban – számol be az Euronews.

2022. március 18. 11:27
null

Több volt bolgár kormánytagot is őrizetbe vettek nem sokkal az európai főügyész érkezése után Szófiában – számol be az Euronews. Egyikük Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök, rajta kívül médiatanácsadóját, Sevdalina Arnaudovát, Vladiszlav Goranov volt pénzügyminisztert és Menda Sztojanovát, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét is.

A tavalyi előrehozott választásokat megnyerő Kiril Petkov miniszterelnök azt írta a közösségi médiában: „Senki sem áll a törvény felett.” A gyanú szerint Boriszov, aki a jobbközép GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt vezetője, európai uniós forrásokkal való visszaéléseket követett el a közbeszerzéseknél, a mezőgazdaságban és az építőiparban.

Az EU főügyésze, Laura Codruta-Kövesi azt mondta, többek közt uniós forrásokkal való visszaéléseket és más korrupciós ügyeket vizsgálnak Bulgáriában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. március 19. 06:29
De azert minden orszagban, kivetel nelkul a vilagon, vannak egyenloek es meg egyenlobbek! :))))
Google
2022. március 18. 16:51
Az amerikaiak+EU mindenhol nekik tetsző rezsimeket akarnak. Laura Codruta teszi a dolgát, egy komisszár dolgát. Hogy élvezné ha itt is belekontárkodhatna a folyamatokba. Reméljük, nem fog.
Rocktoberi
2022. március 18. 13:23
Európai főügyész? Egy szar janicsár csak aki kizárólag a keleti végeken fog vizsgálódni. Egy ócska kis csicska.
Dicsértessék
2022. március 18. 12:53
Huxit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!