A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába

2022. március 31. 14:50

A RAF vadászgépei korábban immár negyedszer vesznek részt a román légierő gépeivel közös műveletekben Romániában.

2022. március 31. 14:50
null

 A brit légierő négy vadászgépe érkezett csütörtökön járőrszolgálatra Romániába, a Fekete-tenger partvidékén lévő Mihail Kogalniceanu katonai támaszpontra – tudatta csütörtökön a román védelmi minisztérium.

A Royal Air Force (RAF) Eurofighter Typhoon típusú brit harci repülőgépei és az ezeket kiszolgáló 150 katona NATO-parancsnokság alatt végeznek megerősített járőrszolgálatot a NATO keleti szárnyának légterében a következő négy hónapban.  A RAF vadászgépei korábban – az ukrajnai háború előtt – beütemezett küldetésre érkeztek Romániába és – a 2017-es, 2018-as, és tavalyi alkalom után - immár negyedszer vesznek részt a román légierő gépeivel közös műveletekben Romániában.

A közös légtérvédelmi járőrszolgálat a reagáló- és elrettentőképesség növelését, a román és a szövetséges légierők együttműködésének erősítését szolgálja – olvasható a bukaresti védelmi tárca közleményében. A korábbi alkalmakhoz képest most sokkal több (amerikai, francia, belga, portugál, olasz és német) katona állomásozik a NATO legnagyobb romániai támaszpontján, az ukrajnai háború kezdete óta pedig eddig is 17 román és nyolc amerikai F-16-os harci repülő, valamint nyolc olasz és három német Eurofighter Typhoon vadászgép teljesített járőrszolgálatot a román légtérben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Hannah Smoker

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. április 01. 08:03
Konfliktus keltésére alkalmasak! Majd néhányukat ukrán rakéta leszedi, s lehet az oroszokra fogni... Fokozzák, egyre csak fokozzák a feszültséget, ha nyíltan nem is, de latens módon igyekeznek megfelelni a zsidó elvárásoknak, melyet Zeleszkij közvetít...
Burdisgarage
2022. március 31. 20:48
https://www.youtube.com/watch?v=VCozLJbAPMQ
Akitlosz
2022. március 31. 17:41
Már megint nem sikerült a cikkhez passzoló illusztrációt találni.
nempolitizálok
2022. március 31. 15:47
Azért van pirosra festve, hogy már az utcáról autózva lássák, melyik kertben parkol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!