Az EU 70 harci repülőgépet küld Ukrajnának

2022. március 01. 07:48

Oroszország korábban utalt rá: meg fogja semmisíteni a külföldi fegyverszállítmányokat és súlyos következményekkel fenyegette meg azokat az országokat is, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

2022. március 01. 07:48
null

70 katonai repülőgépet kap az Európai Uniótól Ukrajna – jelentette be az ukrán parlament vasárnap este. 

A gépeket Lengyelország, Bulgária és Szlovákia adományozza.

  • Bulgária 16 MiG-29-es vadászgépet és 14 Szu-25-ös csatarepülőgépet,
  • Lengyelország 28 MiG-29-est,
  • Szlovákia pedig 12 MiG-29-est küld az ukrán légierőnek.

Az nem világos, hogy az ukrán gépek Ukrajnából fognak-e üzemelni vagy valamilyen más ország légibázisáról. A konfliktuszónán belül a repülőterek elsődleges katonai célpontnak számítanak.

Oroszország arra is utalt, hogy meg fogja semmisíteni a külföldi fegyverszállítmányokat és súlyos következményekkel fenyegette meg azokat az országokat is, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. március 19. 08:17
Ez, most még, feszültségnővélő blöffnek tűnik, a hármas partizánakciójának! Megfontolandó, hogy mivel lépésükkel életveszélyes fenyegetést jelentenek a NATO-ra, elvárható, hogy a NATO preventív csapással elhárítsa e veszélyt... -a NATO-nak talán bombáznia kellene a reptereiket... -megkésett refrekcióként...
Reszelő Aladár
2022. március 18. 10:23
Van az a római mondás, hogy "ha békét akarsz, készült a háborúra". Ezt kellene tudni értelmezni. Amúgy jellemző, hogy csak a kacatot adják oda, ahogy a ruszkik is azt küldték a harcba. Raktárkisöprés! Akciósan szétlőhető tankok, lelőhető repülők és ellőhető munició.
Rizsa
2022. március 01. 16:45
Már nem csak a bajszát húzgálják a tigrisnek. Hanem a farkát is.
DoomGuy
2022. március 01. 15:27
Hát ezzel ki lesznek segítve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!