Aláírta Ukrajna az EU-s csatlakozási kérelmét

2022. február 28. 17:58

A Sky News uniós forrása szerint ugyanakkor a gyorsított eljárású EU-s csatlakozás jelen állás szerint „valószínűtlennek tűnik”.

2022. február 28. 17:58
null

Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy aláírta az EU-s csatlakozási kérelmet, ezzel Ukrajna kérelmezte, hogy EU-s taggá válhasson – írja a Sky News. A portál európai tudósítója ugyanakkor hozzátette: a gyorsított eljárású EU-s csatlakozás a jelen állás szerint „valószínűtlennek tűnik”.

Zelenszkij szombati tárgyalásai után is említette, hogy Ukrajna számára kedvező lenne a gyorsított uniós tagság, melyet Lengyelország és Svédország is támogatásáról biztosított.

Nyitókép: Twitter

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarhuszár
2022. február 28. 20:55
https://news.sky.com/story/ukraine-russia-war-latest-news-putin-nuclear-deterrent-invasion-belarus-live-updates-12541713 írta: "Nyolc ország szerint Ukrajnának azonnali EU-csatlakozást kellene engedélyeznie Közös nyilatkozatot írt alá Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia vezetői. Azt mondták, hogy Ukrajnának azonnali EU-csatlakozást kell engedélyezni, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta az Európai Unióhoz intézett kérelmét." Még szerencse, hogy ez kevés!
Sany Xepi
2022. február 28. 19:41
Mi meg vétó és lehet megint nyelni
scion
2022. február 28. 19:25
NEVETSÉGES!
Kanóc
2022. február 28. 19:24
Jóhogynemmár a klozeten írta alá... na hagyjuk ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!