Zelenszkij: Az EU azzal támogassa Ukrajnát, hogy perspektívát nyújt neki a tagságra!

2022. február 26. 12:05

Eljött a döntő pillanat, hogy végleg lezárjuk a hosszú távú megbeszélést, és döntsünk Ukrajna uniós tagságáról – fogalmazott az ukrán elnök.

2022. február 26. 12:05
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati Twitter-bejegyzésében felszólította az Európai Uniót, hogy nyújtson konkrét perspektívát Ukrajnának az EU-tagság elnyerésére, ezzel támogassa az orosz támadás sújtotta országát. Ezt azután közölte Zelenszkij, hogy telefonon tárgyalt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével.

„Eljött a döntő pillanat, hogy végleg lezárjuk a hosszú távú megbeszélést, és döntsünk Ukrajna uniós tagságáról. Az Európai Tanács elnökével a további hatékony segítségnyújtásról és az ukránok szabad jövőjükért folytatott hősies küzdelméről tárgyaltam” – fogalmazott az ukrán elnök. Zelenszkij az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború kezdete előtt már tett ilyen felhívást a müncheni biztonsági konferencián. Február 22-én ezt megismételte Dmitro Kuleba külügyminiszter is. Donald Tusk, az Európai Néppárt jelenlegi és az Európai Tanács korábbi elnöke, úgyszintén hangot adott véleményének, hogy „Ukrajna európai perspektívája megváltoztathatja a Moszkva által diktált játékszabályokat” – emlékeztetett a Jevropejszka Pravda hírportál.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal / AFP

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Daily
2022. február 26. 23:25
Szegény ukránokat jól behülyítették az EU csatlakozással azért dobálják olyan lelkesen a Molotov koktélokat. És azok az usákok akik már bevásároltak ott na ők sem járnának rosszul egy háborús 'sajnálat' EU csatlakozással plusz Putyint üttetik a néppel.
kunfia
2022. február 26. 18:45
Látom olyat cáfolsz,amit nem írtam. Suttogó propaganda.Hallottad már ezt a szóösszetételt? De ki terjesztheti? Soros? Nem hiszem...Gyurcsány?Miért tenné?Orbán?Nos igen,elképzelhető,az oroszok?Valószínűleg. Akárki terjeszti,az akar valamit általa.
egy genetikusanalattvaló
2022. február 26. 17:44
Szóljon valaki Zelenszkijnek, hogy most nem a színpadon áll és nem viccet kell mondani!
konfucius
2022. február 26. 17:13
Nyuszika, Kárpátalja teljeskörű autonómiájának bevezetése után bármiről tárgyalunk veletek. Addig maradnak a vétók az EU felé is, a NATO felé is. Puszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!