Durvulnak a szankciók: a másodligás Schalke leveheti mezéről a Gazpromot

2022. február 22. 16:19

A Gazprom német leányvállalata tizenöt éve szponzorálja a csapatot.

2022. február 22. 16:19
null

Újabb súlyos csapás érheti hamarosan az orosz nemzetgazdaságot: a Bundesliga 2-ben játszó FC Schalke 04 a Spiegel információi szerint vizsgálja a hosszú ideje fennálló szponzori szerződésének felbontását a Gazprom német leányvállalatával.

Az FC Schalke 04 megfigyeli és kiértékeli a fejleményeket, és felhívja a feleket a béke és a konfliktusban érintett emberek védelmére” – áll az egyesület közleményében. A Gazprom Germania már tizenöt éve szponzorálja a Schalkét.

Az UEFA egyelőre még nem reagált a kelet-ukrajnai fejleményekre. Az európai szövetség szerint mind az Európa-ligában játszó Zenit Szentpétervár és a Szpartak Moszkva meccsei, illetve az orosz válogatott mérkőzései is az eredeti tervek szerint kerülnek majd megrendezésre.

A nyitóképen: a Schalke játékosai gazpromos mezben a Paderborn elleni mérkőzésen. Fotó: DAVID INDERLIED / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. február 23. 08:11
És kitűzhetik a mezükre a Gazprom helyett a "virágcserép-gyertya kandallót"...
elfújta az ellenszél
2022. február 22. 23:40
Mit szólnátok szivárványos Gazprom logóhoz kompromisszumos javaslatként?
Bitrex®
2022. február 22. 22:26
Majd lesz helyette palagáz, LNG reklám a mezeken a zöldek nagy örömére.
Makadám
2022. február 22. 22:04
A szponzori pénzt is visszautalják? Vagy azért azt zsebre teszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!