Tucker Carlson azon töpreng, hogy az amerikai elit miért gyűlöli Putyint

2022. február 23. 12:23

Biden a mi zsebünkből fizeti Ukrajna „szabadságának megvédését” – figyelmezteti az amerikaiakat a Fox műsorvezetője.

2022. február 23. 12:23
null

Tucker Carlson, a Fox News népszerű műsorvezetője szerint Joe Biden amerikai elnök politkája, hogy megbüntesse orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint az Ukrajna elleni legutóbbi lépéseiért, az amerikai adófizetők pénzébe fog kerülni, ezért el kell gondolkodniuk, hogy akarnak-e fizetni ezért.

„Nincsenek tényleges okok arra, hogy az amerikaiak gyűlöljék Putyint, még akkor sem, ha a baloldali média azt mondja nekik, hogy minden, ami kevesebb Putyin gyűlöleténél, szimpla hazaárulás” – mondta Carlson egy retorikai önreflexiós kvízben.

 

 

„Miért utálnám annyira Putyint? Nevezett ő valaha rasszistának? Megfenyegetett, hogy kirúgnak, mert nem értek vele egyet? Ő szüntette meg az összes középosztálybeli munkát a városomban és vitte Oroszországba? A feltett kérdések záporában mindegyikre »nem« a válasz” – mondta Tucker Carlson. 

Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vet ki Oroszország ellen, amiért hétfőn független nemzetként ismerte el a két szakadár ukrán régiót.

Carlson azt állította, hogy Biden eltökéltségét, hogy szembeszálljon Oroszországgal Ukrajna kapcsán a személyes és családi korrupció, nem pedig értékalapú vagy geostratégiai megfontolások motiválják. Az ország annak ellenére, amit a washingtoniak állítanak nem demokrácia, hiszen „elnöke házi őrizetbe helyezte a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét, és bezárta az ellenzéki médiát”.

„Amerikai értelemben Ukrajnát zsarnokságnak nevezhetjük” – mondta Carlson. „Joe Biden viszont szereti Ukrajnát, így lesz Putyin rossz, a háború meg jó”.

 

 

„Az oroszországi szankciók költségeit az amerikaiak fizetik majd ki, akik azt fogják tapasztalni, hogy emelkedni fognak a gázárak, ahogy ezt Biden el is ismerte. Cserébe csak annyit kaphatnak, hogy jól érzik magukat, mert erkölcsi győzelmet arattak a gonosz öreg Vlagyimir Putyin felett” – mutatott rá a műsorvezető.

Tucker Carlsoné az egyik legnépszerűbb kábeltévé műsor az Egyesült Államokban, véleménye befolyásolja az amerikaiak szavazását. Az Axios hírügynökség múlt hónapban közzétett felmérése szerint a Fox műsorvezetőjének az Oroszországgal történő szembenállásal kapcsolatban hatással volt a szoros előválasztási versenyben szereplő republikánus jelöltek között. Tanácsadóik attól tartanak, hogy „elidegenítik a szavazóbázist, ha amerikai erőforrásokat helyeznek Ukrajnába, vagy amerikai csapatokat telepítenek Kelet-Európába”.

A hét elején a liberális MSNBC csatorna Carlsonnak az Egyesült Államok külpolitikájára gyakorolt ​​hatását sérelmezte, mivel képes volt felkorbácsolni az izolacionista érzelmeket a repubikánus szavazóbázisban – „ahogyan képes megváltoztatni az egyébként fasiszta vezetők helyzetét is” – Alex Wagner műsorvezető Putyinra és Orbán Viktor magyar miniszterelnökre utalva ezzel. 

Fotó: YouTube

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. február 23. 20:58
az egész világ fizeti, a magas energiaárak miatt, az elszálló inflációt, főleg a legszegényebbek, világszerte... legkevésbé az amerikaiak, főleg a jómódú amerikaiak... és ezáltal nem lesz Ukrajna szabadsága megvédve, hogy anglicizmust írjak... semmit sem javul Ukrajna helyzete, sőt... mindegy, Tucker jól nyomja, jönnek a félidős választások, hajrá!!! :)))
k.edi
2022. február 23. 19:37
Egyre jobban csipem Carlsont. Aki ennyire fel tudja bosszantani a libsiket azzal, hogy nem teszi magáévá a narratívájukat, csak jó ember lehet.
csulak
2022. február 23. 17:56
talan mert az amerikai "elit" nagyon buta?
amca
2022. február 23. 16:23
Tucker,elmondom. Régi komcsi ,vagy imperialista nóta. Keress ellenséget,és nem rád figyelnek,hanem a nemlétező ellenségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!