Századvég: A magyarok elsöprő többsége a békét szorgalmazza

2022. február 24. 13:19

A Századvég szerint magyarok 77 százaléka elutasítja Márki-Zay javaslatát arról, hogy hazánk magyar katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába.

2022. február 24. 13:19
null

Az Oroszország által megindított ukrajnai katonai műveleteket megelőzően készült Századvég-kutatás rávilágít arra, hogy a megkérdezettek 83 százaléka aggasztónak tartotta, hogy Oroszország és Ukrajna között fegyveres konfliktus törhet ki a közeljövőben, míg 16 százalékuk nem fejezte ki aggodalmát ezzel kapcsolatban.

A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a magyarok elsöprő többsége a béke megőrzését szorgalmazza a kialakult feszült helyzetben. A válaszadók 95 százaléka úgy látja, hogy mindent meg kell tenni a béke megőrzése érdekében Oroszország és Ukrajna között, ugyanakkor 4 százalékuk szerint Oroszországot minden eszközzel meg kell büntetni, akár katonai erővel is.

A döntő többség ellenzi Márki-Zay ötletét

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szerint Magyarországnak akár katonákkal és fegyverekkel is támogatnia kellene Ukrajnát. Ezen felül Fekete-Győr András, a Momentum egykori elnöke szintén az ukrán kormánynak felkínálandó magyar fegyverekről beszélt. Megállapítható, hogy

a magyarok több mint háromnegyede (77 százaléka) nem ért egyet azzal, hogy Ukrajna Oroszország általi elfoglalása esetén hazánk mint NATO-tag fegyvereket és katonákat küldjön a térségbe,

ezzel szemben 19 százalékuk helyeselné ezt a lépést.

Érdekesség, hogy az ellenzéki összefogás szimpatizánsainak többsége (57 százaléka) is ellenzi a baloldal – magyar katonák és fegyverek esetleges ukrajnai bevetését – célzó javaslatát, míg ez az arány a Fidesz-KDNP szavazói esetében 86 százalék, a bizonytalanok körében 81 százalék.

Nyitóképen: Donbaszban harcoló ukrán katona. Fotó: EyePress News / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. február 24. 23:39
Én az orosz győzelmet szorgalmazom. Az EU tagságomat már rég megszüntettem.
lewdberg
2022. február 24. 17:47
Igen, a századvég totál nem seggéből húzta elő ezeket a számokat és "véletlen" pont rá tudtak vele kontrázni MZP kijelentéseire :DDD
Aerion
2022. február 24. 14:52
A baloldalnak nevezett, valójában nemzetellenes oligarcha-szövetség támogató szavazói, legalábbis az elsöprő többségük nem magyarellenes, a haza részei, normális emberek közössége, akik ilyen-olyan okokból utálják a patást. Ehhez joguk van. De nem ellenségei a magyarságnak, mint azok, akikre szavazni készülnek. Láthatják, milyen társaság ez. Normáltalanok, nemzetellenesek. Magasról tesznek mindenkire, de különösen a magyar érdekre. Ezek csupán helytartók, számukra Magyarország nem több egy földrajzi névnél. Semmi sem köti ide őket, nem tartoznak elszámolással, egyetlen magyarnak sem. Emiatt nem kérnek és nem kértek bocsánatot soha senkitől semmiért. Mert nem a magyarságot szolgálják. Idegen oligarchák. Lássátok és értsétek! A magyar érdek a béke.
De Molay
2022. február 24. 14:44
"A Századvég szerint magyarok 77 százaléka elutasítja Márki-Zay javaslatát arról, hogy hazánk magyar katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába." Szomorú történet. Egy újabb hazug címmel lettünk gazdagabbak as usual. MZP NEM JAVASOLTA a katonák küldését. A riporter addig fingatta, amíg azt ki nem húzta belőle, ha a NATO amelynek tagjai vagyunk kérné, akkor igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!