Robert Lewandowski: Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben

2022. február 26. 12:37

A Lengyel Labdarúgó-szövetség is azt közölte, hogy a válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre.

2022. február 26. 12:37
null

A csütörtökön kitört orosz-ukrán háború kihatással van a sportra is. Az orosz labdarúgó válogatott ugyanis a horvátok mögött a második helyen végzett a vb-selejtezős csoportjában, így pótselejtezőre kényszerült, ráadásul az „ősellenség” lengyelek ellen.

Azonban úgy tűnik, hiába kérte  a lengyel szövetség kedden az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hozzájárulását, hogy semleges pályán léphessen pályára az oroszok ellen, most inkább az a valószínűbb, hogy nem lesz meccs március 24-én.

A Lengyel Labdarúgó-szövetség ugyanis szombaton közölte, hogy a válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre.

„Annak fényében, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió eszkalálódik, a lengyel nemzeti csapat nem játssza le a mérkőzését az orosz válogatott ellen. Ez az egyetlen helyes döntés” – írta Cezary Kulesza Twitteren, hozzátéve, hogy a svéd és a cseh szövetség képviselőivel is tárgyalásokat folytatnak.

Robert Lewandowski, a válogatott csapatkapitánya is hasonló véleményen van

„Ez a helyes döntés. Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben, miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában. Nem az orosz futballisták és drukkerek felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi nem történt volna” – írta a világlasszis lengyel támadó.

Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csergolec
2022. március 01. 13:08
Jo dontes.
VeJoLa
2022. február 27. 11:00
Nem szűnő keserűséggel nézem, ahogy lengyel barátaink rendületlenül folytatják a küzdelmüket, hogy megfosszák a németeket a legnagyobb amcsi-csicska címtől.
néhai Ch.Pilot
2022. február 27. 07:33
Érdekes, amikor élsportolók - főleg futballisták - nyilvánulnak meg politikai kérdésekben, szinte mindig baromságot mondanak. Ebből látszik, hogy a pályán megnyilvánuló intelligencia az élet többi területén nem jelent semmit - a focisták többsége tahó.
dick52
2022. február 26. 17:48
Még szerencse, hogy lengyel vagy, ezért inkább nem mondok semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!