Lesz-e háború a szomszédban? – Mandiner Vita

2022. február 03. 19:09

Európa egyetlen jelenleg is aktív katonai konfliktusáról, az orosz-ukrán helyzetről, a Nyugat és Kelet összefeszüléséről ütközteti véleményét Szent-Iványi István külpolitikai és Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő a Mandiner jövő heti vitáján.

2022. február 03. 19:09
null

Az egész világ Vlagyimir Putyin fejébe szeretne látni, de azt csak a Kreml tudja, mik a valós orosz szándékok Ukrajna ügyében. Kijev és nyugati szövetségesei a 2014-es krími fiaskó megismétlődésétől tartanak, másik olvasat szerint Moszkva erőt demonstrál, hogy távol tartsa a NATO-t érdekszférájától. 

Az orosz biztonsági feltételeket, illetve az Egyesült Államok és a NATO válaszait ismerjük, a bizalomépítő-feszültségcsökkentő nyilatkozatokat halljuk-olvassuk a híradásokban. Két szakértő most elmondja, hogy ezekből ők mit hallanak-olvasnak ki. Vitaestünk az orosz stratégiákról és a NATO lehetséges reagálásairól.

A vitaest vendégei: Szent-Iványi István, az ellenzék külpolitikai kabinetvezetője, külpolitikai szakértő, volt külügyi államtitkár és EP-képviselő; valamint Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

A vitaest házigazdája: Maráczi Tamás, a Mandiner főmunkatársa.

 

Helyszín: Scruton Feneketlen-tó, 1113, Budapest, Tas vezér utca 3-7. 

Időpont: 2022. február 9., szerda 18:00. 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni ide kattintva lehet az eseményre.

 

Nyitókép: Mandiner

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nabakker
2022. február 05. 19:39
Ok, és ki ez a Szentiványi izé, ez az ex SZDSZ-es izé? Mit számit mit mond ez a bukot senki? A szomszédomnak több szava van a 3 elemijével! :D
Dezsőke
2022. február 03. 21:43
ha Putyin provokálásával nem hagynak fel, akkor lesz...
sersem
2022. február 03. 21:17
Igen, lesz. https://www.msn.com/en-gb/news/world/russia-planning-propaganda-video-showing-faked-genocide-to-justify-invasion-of-ukraine/ar-AATrGlk?ocid=msedgntp A nyugati propaganda mar elore igyekszik "fake news"-nek beallitani a varhato nepirtast, valamint az arrol beszamolo videokat. Ez mar a haboru elokeszito szakasza, ahogy a nemet nyelvu RT betiltasa is ahhoz kapcsolodott.
gyaloggos
2022. február 03. 21:11
DEHOGY lesz háború! ESETLEG az ukránok fejében fordult meg, hogy mocorogjanak , DE GYORSAN lehűtötték őket! KÍNA bejelentkezése - amúgy ezt már vártam - pedig alapjaiban megváltoztatott mindent azonnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!