Megszűnik egy brit BLM-csoport, mert a rendőrség megpróbált közéjük férkőzni

2022. február 16. 13:59

A tagok azt állítják, hogy szélsőjobboldali aktivisták rendszeres fenyegették őket, így féltik a testi épségüket.

2022. február 16. 13:59
null

Feloszlatta magát egy Black Lives Matter (BLM) csoport a walesi Swansea-ben, mert kiderült, hogy rendőrség megpróbálta beszervezni az egyik tagjukat. Lowri Daviest, a csoport egyik vezetőjét még 2021-ben próbálta meg beszervezni a rendőrség annak érdekében, hogy információkat szerezzenek a csoport működéséről. Davies rögzítette az ügynökkel folytatott megbeszélését, majd nyilvánosságra hozta a felvételt – írja a 444 a Guardian nyomán.

A tagok azt állítják, hogy szélsőjobboldali aktivisták rendszeres fenyegették őket, így féltik a testi épségüket. Ez is közrejátszott a feloszlásukban a rendőrségi akció mellett.

A csoport George Floyd halála után szerveződött, 7 törzstaggal rendelkezett, illetve több száz online támogatója volt.

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. február 17. 08:57
De szép ez a fénykép a cikk előtt. Az a bájos mártír arc, karácsonyi üdvözlő lapot készíttetek belőle, és elküldöm a hülye ismerőseimnek.:-)
Cserna János
2022. február 16. 20:57
Persze, megszűnnek, mert a csúnya fehér nácikok bántják őket. Mennyivel inspirálóbb volt, amikor a hordáik lerohantak amerikai nagyvárosokat, az alakulataik fenyegettek fehér étterem-látogatókat, fosztogattak, gyújtogattak? Ugy? 7 fős csoport? Az nem túlerő, kevésbé érdekes és kecsegtet sikerélménnyel. Wales-ben még nincsenek domináns szerepben. Ne is legyenek! Pozitív hír+: a brit rendőrség akciója azt bizonyítja, hogy az EU-ból távozott britek állama érzékeli a veszélyt, amit ez a csürhe jelent. Nem csekély haladás. Lehet, hogy ez érv az EU elhagyása mellett? Bár még mi nem tartunk ott.
APA152
2022. február 16. 19:20
" A csoport George Floyd halála után szerveződött, 7 törzstaggal rendelkezett, " Heten mint a gonoszok. Végül is ők is gonoszok. :-))
2022. február 16. 15:18
Mi a bánatnak egy-egy BÉM-csoport egyáltalán? Nem unják még, hogy egy drogos bűnözőt istenítenek?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!