Megérkeztek Ukrajnába Kadirov csecsen katonái

2022. február 26. 16:53

„Ebben a pillanatban egyetlen sérültünk vagy sebesültünk sincs, még az orra sem folyik senkinek” – mondta a csecsen vezető.

2022. február 26. 16:53
null

Ahogy korábban megírtuk, több csecsen fegyveres alakulat megjelent már Ukrajna keleti, északi és északkeleti határainál.

Az orosz Telegram-csatornákon egy olyan felvétel jelent meg, amelyen Groznijban, az oroszországi Csecsenföld központjában csecsen katonák teljes felszerelésben vonulnak.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, egyben Vlagyimir Putyin közeli szövetségese szombaton azt nyilatkozta: csecsen harcosok mentek Ukrajnába, hogy segítsék az orosz hadsereg alakulatait, emellett pedig felszólította az ukránokat, hogy buktassák meg kormányukat – írja a Reuters.

Egy interneten közzétett videóban Kadirov azzal dicsekedett, hogy a csecsen egységek eddig nem szenvedtek veszteséget, és azt mondta, hogy az orosz erők könnyedén elfoglalhatnák a nagy ukrán városokat, köztük a fővárost, Kijevet is, de kímélniük kell az emberéleteket.

„Ebben a pillanatban egyetlen sérültünk vagy sebesültünk sincs, még az orra sem folyik senkinek” – mondta Kadirov, cáfolva a szerinte ukrán forrásokból származó hamis jelentéseket. „Az elnök helyesen döntött, és minden körülmények között teljesítjük a parancsait” – tette hozzá.

Kadirov pénteken arra buzdította az ukránokat, hogy lázadjanak fel a kormányuk ellen, amely szerinte „neonácikból” áll.

A csecseneket már korábban is bevetették külföldön a Kreml katonai műveleteinek támogatására, például Szíriában és Grúziában.

„Örülök is, ha jöttök, mert a pofátokat a célzóban könnyű megkülönböztetni a szlávokétól” – üzente közben egy ukrán katona videón keresztül a megérkező csecseneknek. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: YouTube / RT

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2022. február 27. 06:34
https://images.sharemyimage.com/file/sharemi/2022/02/27/Kadirov.jpg
NorthernOutlaw
2022. február 26. 22:03
Iszlán terrorista faszok, pfejjj
zara
2022. február 26. 21:45
igy lesz a legnayobb ellenségből a legnagyobb szövetséges...
Secnir
2022. február 26. 21:33
"Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, egyben Vlagyimir Putyin közeli szövetségese" -aki látens meleg, azt nyilatkozta: "a csecsen egységek eddig nem szenvedtek veszteséget, " -mert még harcba sem szálltak "bben a pillanatban egyetlen sérültünk vagy sebesültünk sincs, még az orra sem folyik senkinek” – mondta Kadirov" -de most, hogy leszállunk a vonatról, lehet, hogy beszarunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!