Putyin lerohanhatja egész Ukrajnát? – a beszédében erősen erre utalt

2022. február 22. 14:27

Putyin a nagy bejelentése előtt háborús beszédet tartott, amiben többször arra utalt, hogy egész Ukrajnát lerohanja.

2022. február 22. 14:27
null

Vlagyimir Putyin a nagy bejelentése előtt hosszú beszédet tartott Ukrajna és Oroszország történelmi viszonyáról. A kifejezetten háborús hangvételű beszédben több utalást is tett arra, hogy nem áll meg a szakadár területek határánál. Ukrajna eredetével kapcsolatosan kifejtette, hogy Ukrajna lényegében Vlagyimir Iljics Lenin és a bolsevikok mesterséges kreálmánya.

Ezután kifejtette, hogy az ukrajnai leszármazottak lerombolták Lenin-emlékművét a dekommunizáció jegyében. „Dekommunizációt szeretnétek?

Rendben, nekünk ez tökéletes. De akkor ne álljunk meg félúton.

Készen állunk arra, hogy megmutassuk, mit jelent Ukrajnának a valódi dekommunizáció” – mondta Vlagyimir Putyin. A portfolió szerint „mivel Ukrajna területe a cári Oroszország része volt és Vlagyimir Putyin arra húzta fel beszédét, hogy Ukrajna a bolsevikok találmánya volt, kijelentésével

gyakorlatilag arra utalt, hogy a »teljes dekommunizáció« Ukrajna eltörlését és Oroszországba való beolvasztását jelentené.”

Putyin arról is beszélt, hogy Ukrajna kihasználhatja a szovjetek után ott maradt infrastruktúrát, hogy atomfegyvereket fejlesszenek. Elmondta, hogy ezeket a fenyegetéseket csak úgy tudja Oroszország teljesen hatástalanítani, hogyha nem csak a Krímet valamint a Donyec-medencét szállják meg. Kifejtette, hogy

annak érdekében, hogy Ukrajna letegyen a NATO-hoz való közeledésről és nukleáris ambícióiról, rezsimváltás szükséges Ukrajnában.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. február 22. 16:55
Az oroszoknak legalább annyi területet kell elfoglalnia, hogy biztosítsa a szárazföldi összeköttetést a Krímmel. A következő cél pedig Ukrajna elvágágása a Fekete-tengertől.
Lajoss
2022. február 22. 16:43
Mocsadék véreskezű kágébés.
Robur
2022. február 22. 16:42
Na, oroszszopó férgek. Hogy volt, hogy Oroszország nem fog támadni?
BossN
2022. február 22. 16:11
Félelmetes. Putyin gyakorlatilag hadat üzent Ukrajnának és úgy tűnik nem áll meg "félúton" a szakadár területek bekebekezése után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!