Az orosz parlament aláírta: tíz évig megvédik a szakadár területeket

2022. február 22. 13:38

Azt várják, hogy ez a lépés deeszkalációhoz vezet, viszont nagyon könnyen súlyosbíthatja a konfliktust.

2022. február 22. 13:38
null

Az orosz képviselők kedden jóváhagyták a Vlagyimir Putyin államfő által aláírt megállapodást arról, hogy Oroszország megvédi Ukrajna szakadár területeit, amelyek függetlenségét az orosz elnök előző nap elismerte.

„A donyecki és luhanszki népköztársaságok függetlenségének elismerése, valamint a barátságról, együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló megállapodások ratifikálása véget kell, hogy vessen a konfliktusnak, az ott élő polgártársaink halálának” – jelentette ki nyilatkozatában az orosz parlament alsóházának elnöke, Vjacseszlav Vologyin.

A képviselők a két szöveget egyhangúlag fogadták el, az egyik esetben 400, a másikban 399 támogató szavazattal,

mivel egy képviselő nem nyomta meg időben a gombot.

A szövegek kedden még átkerülnek a felsőház, a Szövetségi Tanács elé.

Viszont, mivel nem teljesen biztos, hogy mely területeket ismerik el függetlennek, így a konfliktus enyhítésének szánt lépés, könnyen ellentétére válhat: ha az ukránok által irányított területeket is az oroszok az oltalmuk alá veszik, azt effektíve inváziónak is lehetne tekinteni.

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: MTI/AP/Alekszej Ivanov

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. február 22. 14:30
És még valami, az tévedés, hogy az ukránok egy emberként állnának a bájdenisták mellett. Ez egyáltalán nem így van. Az utolsó, még demokratikus választást Janukovics és a pártja nyerte, Ukrajnában, vagy tízmillió szavazó tette a voksát Janukovicsékra. Szó sincs oroszellenességről Ukrajnában. Ezt csupán karvalytőkések generálják, olyanok mint például ez: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9445105/What-Hunter-Biden-left-tell-memoir-revealed.html
Aerion
2022. február 22. 14:24
Az Egyesült Államok hadserege, polgári lakossága aligha hiszem, hogy a bájdenista aberráltak támogatására sietne, miközben milliókat terrorizálnak, és önként tenné a nyakát a tönkre, hogy feláldozzák őket korrupt, elmebeteg és hazug csalók. Véres korszak következik.
sersem
2022. február 22. 14:23
A "nemet" auto ipar nem ad tobb BMW-t meg merdzsot a ruszkik segge ala megtorlasul? Biztos lelkesek lesznek a nemet dolgozok, amikor kirugjak oket jovo honapban....merputyin...
Aerion
2022. február 22. 14:20
A helyzet az, hogy a német gazdaság nemhogy tíz évet, tíz hónapot se bír ki az orosz gáz nélkül. Ez azt jelenti, hogy a konfliktus eldöntésre kerül ezen időn belül. Lehet készülni rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!