Kicsi káosz az oroszoknál: talán még ők se tudják, hogy mit ismertek el

2022. február 22. 13:26

Putyin, a külügyminiszter helyettese valamint az elnöki szóvivő más-más területekről beszéltek.

2022. február 22. 13:26
null

Az orosz közlemények egymásnak ellentmondóak: Vlagyimir Putyin elnök Donyeck és Luhanszk megyék egész területéről beszélt hétfőn, amikor bejelentette, hogy elismeri a szakadár területek függetlenségét.

A szakadárok viszont a két megye ~1/3-át uralják csak.

Az orosz külügyminiszter helyettese a sajtótájékoztatóján azt válaszolta, hogy csak azokat a határokat ismerik el, amelyeken belül a szakadárok „fennhatalmukat és joghatóságukat gyakorolják”. Magyarán, azt az ~1/3 részt, amit uralnak a szakadárok.

Viszont, Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője arról beszélt, hogy a teljes megyéken belül ismerték el a köztársaságokat, azaz az egész területet, aminek 2/3-át az ukránok és 1/3-át a szakadárok irányítják. Mindeközben pedig, az orosz parlament is jóváhagyta Putyin rendeletét, amelynek értelmében a területek biztonságát Oroszország legalább 10 évig szavatolja.

(BBC)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Tyerescsenko

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. február 22. 23:44
Lehetne felvetni, hogy Magyarország a Balkán kapuja, de ez nem igaz, mert valójában a szerbek azok, ők pedig atombiztos orosz barátok, lásd a libsik bálványa Kusturica kiállását az oroszok mellett. A bolgároknak is csak egy pöccintés kell, hogy átálljanak, a románokat pedig ismerjük.
brekker
2022. február 22. 23:28
Innen mit lehet hadászatilag könnyen elérni? Semmit, a környező hegyek miatt. Akkorhát mi szükség ránk bármiféle katonai szövetségben?
Lajoss
2022. február 22. 14:53
A véreskezű kágébés már nem százas.
illibernyák
2022. február 22. 14:29
itt a lényeg birkák! Dmytro Kuleba DmytroKuleba No, Ukraine did NOT: Attack Donetsk or Luhansk Send saboteurs or APCs over the Russian border Shell Russian territory Shell Russian border crossing Conduct acts of sabotage Ukraine also does NOT plan any such actions. Russia, stop your fake-producing factory now.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!