Luhanszk megye elhagyására szólították fel az ukrán hadsereget

2022. február 22. 12:00

Sajtóhírek szerint a Luhanszki Népköztársaság parlamentje felszólította az ukrán hadvezetést, hogy önként távozzon Luhanszk megye teljes területéről.

2022. február 22. 12:00
null

Dmitrij Horosilov, a Népköztársaság (LPR) parlamentjének helyettes házelnöke közölte, hogy „az államformáció törvénye szerint a luhanszki népköztársaság területe megegyezik a korábbi luhanszk megye teljes területével. Ezért úgy tekintik, hogy a jelenleg nem az ő fennhatóságuk alá eső terület ukrán katonai megszállás alatt van”.

– jelentette ki horosilov. Az orosz portál hozzáfűzi, hogy a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok népi tanácsai elfogadták az Oroszországgal való baráti kapcsolatokról szóló jogszabályt.

Jön a kötelező hadkötelezettség a Donyecki régióban

A Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője elrendelte, hogy a 18 és 27 év közötti állampolgárokat hívják be katonai szolgálatra – derül ki a szakadárok hivatalos honlapjáról.

– olvasható a dokumentumban. A behívottak a DPR népi milícia tartalékosaiként kényszerülnek katonai szolgálat teljesítésére. Pushilin 32. Számú rendelete, amelyet szintén aláírtak és kedden tettek közzé, az 55 év feletti férfiak katonai szolgálatára történő önkéntes felvételét rendelte el. Mindkét rendelet kedden lépett hatályba. A dpr vezetője február 19-én jelentette be a teljes mozgósítást.

(Russian.Rt/kárpáthír, 168.Hu)

Fotó: Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. február 22. 14:02
Még valami, amit az oldalt olvasó bolsevistáknak szánok. 2022. április 3-án vereség vár rátok. Vereség. Újra. Sorozatban negyedszer. Magyarország és a magyarság meg fogja védeni magát, minden konfliktusban. Veletek szemben is.
Akitlosz
2022. február 22. 13:42
Ez az első komoly hír - már ha igaz - amely tényleg orosz katonai akciót valószínűsít ukrán erők ellen. Nem kérnék ezt a luhanszkiak, ha nem lenne erő a tarsolyukban. Ők nem az a típus, mint a NATO meg a nyugat, hogy csak szájaljanak alap nélkül.
Sany Xepi
2022. február 22. 13:28
Kijevi csirke donyecki módra.
airmax
2022. február 22. 12:55
Csak rá kell nézni a térképre: https://www.google.com/maps/@47.3202295,30.6918948,6z Komolyan gondolhatja bárki, hogy az oroszok hagyják, hogy (egy esetleges ukrán nato tagság esetén) elvágják őket a fekete tengeri kijáratuktól? Jó terv volt az usa-tól, de nem fog menni... Megvannak hozzá az eszközeik, hogy megoldják... Különböző fegyverekről már írtam itt-ott, de most a legfélelmetesebb fegyvernemről olvashat bárki az alábbi linken: (ők foglalták el a Krim félszigetet órák alatt... és mindenki biztos lehet benne, hogy ha akarnák ugyanezt kijevvel is meg tudnák tenni....) https://novekedes.hu/elemzesek/az-orosz-legideszant-amelytol-igazan-felnie-kell-az-ukranoknak Az én jóslatom amúgy az, hogy azok a területek, amelyek stratégiai jelentőségűek, az oroszokhoz kerülnek... (nagyjából azok amelyek eddíg sem voltak az ukránok fennhatósága alatt... ) a többi maradhat ukrajna... Már nem érdekli őket az ukrajnán átmenő vezeték sem csinálnak vele amit akarnak, ők megépítették az elkerülőket... Akinek nem kell gáz az nem kap gázt akinek kell az meg törődjön bele .... No persze tévedhetek is... Nem ez lenne az első...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!