Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hetvennégy katonai objektumot és tizenegy repteret pusztítottak el az oroszok

2022. február 24. 17:30

Legalábbis az orosz védelmi tárca jelentése szerint.

2022. február 24. 17:30
null

Az Ukrajna ellen elkezdett offenzíva első napján, csütörtökön az ukrán katonai infrastruktúra 74 földi objektumának megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi tárca.

Ezek között 11 katonai reptér, három harcálláspont, egy haditengerészeti bázis,

18 SZ-300-as és Buk légvédelmi rakétarendszerhez tartozó lokátorállomás szerepelt. A tárca szerint az orosz erők egy harci helikoptert és négy Bayraktar TB-2-es csapásmérő drónt is lelőttek.

(MTI)

Nyitókép: Mariupol, 2022. február 24.
Sérült radarrendszerek és egyéb berendezések egy ukrán katonai létesítményben a délkelet-ukrajnai Mariupol városban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
MTI/AP/Szergej Gric

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. február 24. 19:03
Az amerikai segélynek annyi.
Prominet
2022. február 24. 18:20
Ha az egy P-37-es ( a közelebbi) akkor olyanon voltam Bezenyén. Már akkor sem volt nagy szám. Asszem, mert nem tegnap volt...
airmax
2022. február 24. 18:10
Szerintem Trump-nak igaza van.. Ha ő az elnök akkor komolyan veszik az ultimátumot ... Biden lehet elfelejtette, hogy levelet kaptak... A pénzbirodalom meg azt hiszi, hogy a dollárjukkal mindíg mindent el tudnak intézni...
airmax
2022. február 24. 18:06
Nem gondoltam, hogy a teljes ukrán katonai potenciált kinyírják... De úgy látszik Putyin demonstrál... Basszus nem tudom hányszor írtam le, hogy komolyan kéne venni, amikor ÍRÁSBELI garanciát kért, és vörös vonalat emlegetett... Addíg cibálták a medvét amíg odacsapott... Fogadok ezt is előre megtervezte, hogy a nato katonai szakértők is elemezni tudják a haditechnikájukat.. mMert az idióta politikusok még mindíg azt hiszik lepukkant 60-as évekbeli a technikájuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!