Az ENSZ szerint akár ötmillió ukrán menekült is lehet

2022. február 27. 07:14

Már csaknem 300 ezren menekülhettek el a harcok elől.

2022. február 27. 07:14
null

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) legfrissebb becslése szerint

már csaknem 300 ezren menekülhettek el a harcok elől.

160 ezren Ukrajnán belül kerestek menedéket biztonságosabb térségekben, míg hozzávetőleg 116 ezren hagyhatták el eddig az országot főleg Románia, Lengyelország, illetve Moldova irányába, írja a 24.hu. Hozzátették: a világszervezet attól tart, hogy akár ötmillióra is duzzadhat az ukrajnai menekültek száma.

Fotó: MTI/EPA/Mykola Tys

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2022. február 27. 10:53
A svédek már bejelentették, hogy ezeket az embereket nem tudják fogadni! Sajna..
tevevanegypupu
2022. február 27. 08:57
Aha..riadót fújnak..kezdenek gondolkodni..Hol is helyezik el majd őket? Közösen a szintén nagyon menekülő fiatal migráns férfiakkal egy táborban?Esetleg Amerika várja őket? Egy frászt..Európa nyakába lőcsöl mindent..és ami hasznot lehet kihozni ebből, azt zsebrevágja..
Bergengócián
2022. február 27. 08:21
"a világszervezet attól tart, hogy akár ötmillióra is duzzadhat az ukrajnai menekültek száma." Ez egyedüálló lehetőseg a magyar külpolitika számára. Azonnal meg kell nyitni a magyar-ukrán határt. Nemcsak a magyar, hanem az ukrán, orosz és egyéb nemzetiségű menekültek elött is. Az embereket aztán különbuszokkal és vonatokkal Budapestre szállítani és itt elszállásolni. Várom az ötleteket, hol lehetne őket Budapesten elhelyezni? Akinek végképp nem jutna Budapesten hely, azok átvételét Brüsszelnél kellene kezdeményezni, mert ők mindig is támogatták a menekültek szétosztását.
pipa89
2022. február 27. 08:20
Ez volt az USA célja, nemde? Nyíltan megmondták még 2015-ben, hogy nekünk, európaiaknak le kell mondanunk a békéröl. Európában háború lesz. Mondjuk megnézném az USA pofáját, ha Kína Venezuelába vagy az amerikai kontenensen belül bárhol elkezdene befolyást gyakorolni, fegyverkezni! GONDOLKOZZON MÁR EL MINDENKI AZON, HOGY MIVEL KÜLÖNB BIDEN AMERIKAI ÉRDEKE, PUTYIN OROSZ ÉRDEKÉNÉL?! Megsúgom: semmivel. Az egyik 19, a masik egy híjján 20! Pofázhat barki bármit, az USA lépte át a Rubicont, mert elejét veszi az EURÁZSIAI GAZDASÁGI RÉGIÓ LÉTREJÖTTÉT! 25-)30 évvel vág vissza minket ezzel a háborúval, elvág minket Európa virágkorának lehetőségétől, és megakadályozza a kínai Egy út, egy övezet teljes létrejöttét! AZ AMERIKAI POLITIKAI MOCSKOS POLITIKA, AMELY MOCSKOS CÉLT SZOLGÁL! Nincs német szuverenitás 1945 óta! Nincs szabad Európai Unió! Nincs önálló Európa! Mi az Amerikai Egyesült Államok gyarmata vagyunk! Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!