Biden megígérte az ukrán elnöknek, hogy „gyorsan és határozottan” válaszol Putyinnak

2022. február 21. 23:50

Joe Biden felhívta ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy elítélje Putyin döntését.

2022. február 21. 23:50
null

A Fehér Ház szerint Joe Biden amerikai elnök felhívta ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy elítélje Oroszország azon döntését, miszerint elismeri az ország keleti részén fekvő szeparatista régiókat

Biden azért beszélt vele, hogy

megerősítse az Egyesült Államok elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett”

– közölte a Fehér Ház. Azt is elmondta az ukrán elnöknek, hogy az Egyesült Államok szankciók bevezetését tervezi, és azt mondta, hogy „gyorsan és határozottan, szövetségeseivel és partnereivel együtt” fog reagálni minden további Oroszország agressziójára.

A Fehér Ház azt is közölte, hogy Biden telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral, hogy megvitassák válaszuk összehangolását.

Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Subi2
2022. február 22. 11:26
Mivel az USA amúgy is rátelepedett az orosz határokra (fegyveres erők állomásoztatása a lengyeleknél, románoknál) és amennyiben Ukrajnát bevennék (lebegtetik) a NATO-ba még nagyobb lenne a rátelepedés. Ezt megelőzve nyugat felé tolja a határait, azzal, hogy elismerte a két köztársaságot. És meg is védi őket! Nem Putyin kezdte, ez csak az USA (NATO) nyomulásának a következménye. A tengeren túlról gerjesztik konfliktust, hát meg is lett az eredménye.
villogókékfog
2022. február 22. 07:44
Válaszol... Két pelenkacsere közt. Az ukránok jól megkapták a varvavart elnököt.
Forgalmazó
2022. február 22. 07:11
Szankciok mi? Mint az ovodaban. Putyin helyeben elzarnam a gazcsapot oszt ez a szankcio aberraltak. A nyugati vezetok mind degeneraltak. A nép valasztotta oket mert ők is azok.
annamanna
2022. február 22. 06:42
Az ukrán központi sajtó újságírója Bogdán Butkevics 2014-ben: 1,5 millió lakost Donbaszban meg kell ölni. 2014: Ukrajnában folyik a polgárháború. Miért? Talán az ilyen újságírók miatt is. https://www.youtube.com/watch?v=D9ErSouyOTE Bogdan Butkevics a magyarok ellen is intenzíven uszított: A lojális pragmatikusok csak élni akarnak https://karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/a-lojalis-pragmatikusok-csak-elni-akarnak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!