Joe Biden folytatja az amerikai katonák Kelet-Európába telepítését

2022. február 02. 22:07

Az amerikai csapattelepítésről szóló döntés összhangban van azzal, amit Putyinnak is elmondtam – állítja az amerikai elnök.

2022. február 02. 22:07
null

„Az Egyesült Államok kelet-európai csapattelepítéséről szóló döntés összhangban van azzal, amit Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is elmondtam az Ukrajna körüli feszültségek kiéleződése során” – jelentette ki szerdán Joe Biden amerikai elnök. Bident a CNN amerikai hírtelevízió és a Bloomberg hírügynökség tudósítói idézték a Twitteren.

 

 

Az amerikai elnök egy fehér házi rendezvényről indulva beszélt újságírókkal. Biden úgy fogalmazott, hogy a csapattelepítés „teljességgel összhangban van azzal, amit Putyinnak a kezdet kezdetén megmondtam: Amíg agresszívan viselkedik, mindent elkövetünk, hogy biztosítsuk NATO-szövetségeseinket és Kelet-Európát, hogy ott vagyunk és szent kötelezettségünknek tartjuk az ötös cikkelyt”.    

Az amerikai elnök az észak-atlanti szervezet alapokmányának 5. cikkelyére utalt,

amely kimondja, hogy ha valamelyik tagállamot támadás éri, azt a NATO egésze elleni támadásnak tekintik. Az említett cikkely hatálya azonban nem terjed ki a nem NATO-tagállam Ukrajnára. Kormánytisztviselőktől származó információkra hivatkozva az amerikai sajtó a nap folyamán közölte: Biden arra utasította az Egyesült Államok védelmi minisztériumát, hogy több mint 3000 amerikai katonát helyezzen át az európai szövetségesek védelmének megerősítése érdekében.

(MTI)

Fotó: Bryan Olin Dozier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. február 03. 08:43
Szerintem meg -legalább is a "mellékelt ábra nekem azt mutatja, hogy- az egész csak arról szól hogy az ami katonákat el kell helyezni... és fizetni kell őket "valakiknek"... Most ezek a "valakik" most mi vagyunk kelet-középeurópai népek...
flesh ripper
2022. február 03. 06:52
A gond az, hogy nem Biden az, aki "katonákat telepít Kelet-Európába". A baj az, hogy valakik katasztrofális konfliktust akarnak kiprovokálni és egy demenciális, magára hugyozó vénembert használnak ehhez.
mokány
2022. február 03. 06:44
A Nixon , Brezsnyev ciccek gyakori poénja volt , EGYIK KUTY ,MÁSIK EB .
pollip
2022. február 03. 06:22
Biden rasszista! Egy fehér házból üzenget! Egyébként meg védje meg a saját déli határait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!