Stoltenberg: A NATO nem küld katonákat Ukrajnába

2022. február 24. 16:11

A NATO célja jelenleg a szövetség kelet-európai államainak megerősítése.

2022. február 24. 16:11
null

Csütörtök kora délután sajtótájékoztatót tartott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az orosz invázióval kapcsolatban. A sajtótájékoztató előtt hivatalos közleményben jelentette be a NATO, hogy aktiválták védelmi terveiket, melynek értelmében további szárazföldi, légi és vízi erőket telepítenek a szövetség keleti határaihoz.

Azt is megerősítették, hogy megtartották azokat a konzultációkat, amiket korábban néhány kelet-európai ország kezdeményezett a NATO 4. cikkelyének életbe léptetésével. A közlemény elítélte „Oroszország szörnyű támadását Ukrajna ellen”. A katonai szövetség Belaruszt is elítélte, amiért lehetővé tette a támadást. „Ez a támadás súlyos megsértése a nemzetközi jognak, köztük az ENSZ alapokmányának” – írták. A NATO-főtitkár elmondta, hogy Oroszország légi- és rakétatámadásokat indított, és szárazföldi erők több irányból célozzák az ukrán hadsereg infrastruktúráját és a nagyobb városokat. „Ez egy szándékos, hidegvérű, régóta tervezett invázió” – jelentette ki. Ami a NATO katonai reakcióját illeti,

nincsenek NATO-csapatok Ukrajnában, és nincsenek olyan terveink, hogy csapatokat vezényeljünk Ukrajnába”

– jelentette ki újságírói kérdésre Stoltenberg. Hangsúlyozta, hogy a NATO célja jelenleg a szövetség kelet-európai államainak megerősítése. Ennek megfelelően szárazföldi, légi és vízi haderőt is vezényelnek a NATO keleti határaira, melyek védelmi feladatot kapnak. „Célunk, hogy megelőzzük a konfliktust, nem az, hogy kiprovokáljuk” – jelentette ki.

Élőben a háborúról: Kijevtől 30 km-re fekvő célpontokat lőnek az oroszok

Kövesse velünk percről percre az eseményeket!

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2022. február 24. 22:52
Maki mehetsz önkéntesnek!
Vakfolt
2022. február 24. 19:16
"Ez a támadás súlyos megsértése a nemzetközi jognak, köztük az ENSZ alapokmányának" Az volna? Az oroszok katonai objektumokat támadnak, miután sokszor elmondták, hogy nem tűrik meg azokat. Sokszor szóltak, hogy ne, az nem volt jogsértés?
formaegy
2022. február 24. 18:35
Az lényeg, hogy a magyar hazaáruló csürhe Márki-ZP vezíííííííírével már el is küldte volna a magyar katonákat a halálba, ha ők lennének kormányon!!!!!!!!!!!! Ez a választások tétje! A moslék egyveleg azonnal halálba küldené a magyar katonákat!
khomeini
2022. február 24. 18:24
pont ugy szopatta be az ukranokat a nyugat ahogy minket '56-ban. csak az ukranok meg pofatlanok is voltak az oroszokkal a remelt segitseg okan. duborgott a kiseger, de tovabb mar nem fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!