Az amerikai Országos Rendőrszövetség a baloldalt okolja a bűnőzési hullámért

2022. február 09. 13:26

Az amerikai Országos Rendőrszövetség szóvivője szerint a „baloldali politika” bűnözési hullámot és a rendőrség elleni hangulat szárnyalását idézi elő az Egyesült Államokban.

2022. február 09. 13:26
null

Betsy Brantner Smith a Marsha Blackburn republikánus szenátor által vezetett Facebook-műsor, az „Unmuted With Marsha” legújabb epizódjában beszélt, amely szerdán lesz látható, és amelyből a  Daily Wire közölt részletet. 

Az Országos Rendőrszövetség egy rendészeti érdekvédelmi csoport, amely rendészeti taktikákat oktat, és célja, hogy jobb kapcsolatokat építsen ki a rendőrtisztek és az általuk szolgált közösségek között. Ez a kapcsolat a közelmúltban feszültté vált, miután rendőri intézkedés során meghalt George Floyd és 2020-ban kirobbantak az állítólag a „rendőrök rasszista elfogultsága” miatti tiltakozások, amelyeknek egy része zavargásokká fajult.

Blackburn Smith-t a közelmúltban tapasztalható bűnözési hullámról kérdezte, amely az elmúlt két évben az amerikai nagyvárosokat sújtotta, egészen a COVID-19 járvány és a Floyd meggyilkolása utáni hatalmas polgári zavargások kitöréséig. Smith elmondta, hogy

amely Floyd halála óta folyik a testület ellen

„2014, azaz Michael Brown jogos lelövése óta vívnak háborút a zsaruk ellen, és őszintén szólva az igazságszolgáltatás ellen is, de az elmúlt 19 hónapban, George Floyd halála óta, a bűnüldöző szervek ilyen mértékű gyalázását még nem tapasztaltuk” – mondta Smith. Hozzátette, hogy a „baloldali politika, amely visszaengedi a bűnözőket a társadalomba, szintén elősegítik a hullám felfutását”.

„A vádemelések megszüntetése, az erőszakos bűnözők vádemelésének megtagadása és egy sor hasonló, őszintén szólva, minden esetben a baloldalhoz köthető politikai rendelkezés… lehetővé tette az erőszakos bűnözők visszakerülését az utcára, miközben elfogadottá vált a rendőrök szidalmazása” – mondta. „Rengeteg rendőr hagyja el a pályát, vagy költözik az ország olyan területeire, ahol jobban megbecsülik. Ez az egész vihar, őszintén szólva, amit az elmúlt 19 hónapban láttunk, 5000-rel több amerikai meggyilkolásához vezetett 2021-ben, mint 2020-ban, és 2020 már eleve szörnyű év volt.”

Egyes kormányzók megpróbálták kihasználni, hogy az elégedetlen rendőrtisztek el akarják hagyni azokat a városokat, ahol a progresszív kerületi ügyészek és politikusok lazább büntetőjogi politikát vezettek be a politikai korrektség néven. Az olyan államok republikánus kormányzói, mint Tennessee és Florida, aktívan népszerűsítették államukat, ahol betartatják a törvényeket. 

Florida kormányzója, Ron DeSantis 5000 dollárt ajánlott fel minden rendőrnek, aki államába átjelentkezik. 

A műsorban Smith támadta a baloldal által szorgalmazott óvadékreformot, amely szerinte „valójában arról szól, hogy megakadályozza, hogy valakit letartóztathassanak és aztán megvárja a tárgyalást, hogy büntetést szabhassanak ki rá bűncselekménye miatt”.

„Minden bűnözõt – sok olyant is, akik fegyveres bűncselekményeket, szexuális támadásokat vagy más szörnyű bűncselekményeket követtek el – óvadék nélkül engedik szabadon, és néha csak egy bokakarkötőt kapnak a megfigyelésükre. Ők visszatérnek az utcára, hogy újra és újra és újra megsértsék a törvényt” – mondta Smith.

Fotó: Peter Zay / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. február 09. 16:56
Nem! Nem és Nem! A Biden Pelosi páros liberalbolsevista uszító gyűlöletkeltő banditák a bűnösök! Félidős választásokon elvenni ( kiszavazni) tőlük a hatalmat, befolyást irányítást!
Biivisz
2022. február 09. 15:41
Remélem ez a szóvivő nem lesz holnapra állástalan, nemlétező (cancelled) személy.
Egy Gondolat
2022. február 09. 15:00
Ez a nagy baloldali lufi hamarosan ki fog pukkani és nagyot fog szolni.
Gèbi
2022. február 09. 14:21
Nahát! Ki gondolta volna, hogy a bűnöző bűnözni fog ha nem zárják börtönbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!