A NATO összehangolt válaszáról egyeztetett Blinken és Austin Stoltenberggel

2022. február 24. 07:17

Blinken hangsúlyozta, hogy „sziklaszilárd” az Egyesült Államok elkötelezettsége a katonai szövetség kollektív védelem elvét tartalmazó 5. cikke mellett.

2022. február 24. 07:17

 A NATO Oroszország ukrajnai inváziójára adandó összehangolt válaszáról egyeztetett Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter Jen Stoltenberg NATO-főtitkárral – közölte csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint a felek megvitatták a NATO keleti szárnyának biztonsága érdekében teendő további lépéseket is. Blinken hangsúlyozta, hogy „sziklaszilárd” az Egyesült Államok elkötelezettsége a katonai szövetség kollektív védelem elvét tartalmazó 5. cikke mellett.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2022. február 24. 08:30
Igaz volt tehát minden hírszerzői értesülésen alapuló állítás, hogy Putyin Ukrajna teljes megtámadására, lerohanására készül. (Készültek már erre egy éve, megvolt a forgatókönyv és a haditerv!) Ócska hazugság volt az oroszok minden állítása arról, hogy eszük ágában sincs megtámadni Ukrajnát. Hitelük ezután: nulla! Az összes, itt acsargó, gúnyolódó, leszerepelt "kommentelő" persze nem fog elkotródni, vagy elismerni, hogy tévedtek, hazudtak. Még most is amerikáznak, fel sem fogják, hogy a NATO nem vesz és nem fog részt venni a harcokban, vagy felfogják, de folytatják a hazudozást, acsargást. Mentse meg a mindenható, ha van, Magyarországot és a világot az ilyen salaktól!! Oroszország (mármint a putyini) háborús büntettet követ el éppen a szemünk előtt az agresszióval, a lepel lehullott! Minden propaganda hazugság ezzel időszerűtlenné vált, a rezsim maga sorolta ezzel be magát és országát a pária rezsimek/országok közé. Csak remélhetjük, hogy nem ugyanez a szándékuk más "elvesztett" területek és országok vonatkozásában. Nagy szerencse, hogy Magyarország időben csatlakozott a NATO-hoz, így védelem alatt áll - Putyin nem mer a NATO-val ujjat húzni, csak a gyengébbeket támadja. A háborús bűntettre nincs mentség!
Jason Bourne
2022. február 24. 08:07
A NATO-nak mi a fene köze van az egészhez? Miért akarnak belerángatni még 30 országot a balhéba?
Járványfigyelő
2022. február 24. 08:03
5. cikk A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek és ennél fogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben azonnal megteszi azokat a intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat.
makám
2022. február 24. 07:51
nade mi köze van ehhez a natonak? szerencsére urkajna nem nato tag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!