Románia kész további NATO-csapatokat befogadni az ukrán válság kapcsán

2022. január 26. 15:54

Iohannis leszögezte: a feszültség csökkentésében a párbeszédnek kell elsődleges szerepet játszania, de arra az eshetőségre is fel készülni, hogy Oroszország katonai erőt alkalmaz Ukrajna ellen.

2022. január 26. 15:54
null

Románia a NATO védelmi és elrettentő képességének magas szinten tartását szorgalmazza, és kész további szövetséges csapatokat befogadni az ukrán válság kapcsán – hangsúlyozta Klaus Iohannis államfő a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) szerdai ülését követően.

Iohannis leszögezte: a feszültség csökkentésében a párbeszédnek kell elsődleges szerepet játszania, de arra az eshetőségre is fel készülni, hogy Oroszország katonai erőt alkalmaz Ukrajna ellen.

Románia biztonsága megerősítése érdekében konkrét tárgyalásokat folytat az amerikai és szövetséges katonai jelenlét növeléséről,

intézményei pedig felkészülnek esetleges menekülthullámra, illetve azoknak a negatív következményeknek a kezelésére, amelyek a gazdaságot, energiaellátást, vagy pénzügyi szektort érhetik – ismertette a CSAT döntéseit az államfő.

(MTI)

Nyitókép: Malte Ossowski / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. január 26. 22:26
Történelmileg megbízható partnerek... Szerintem jó ez így.
Rizsa
2022. január 26. 17:29
A Románok be vannak szarva. A háborúban a fasiszták oldaláról mikor vesztésre álltak . Átálltak az oroszokhoz. Hasznot remélve. Meg is kapták a magyar területek nagy részét. Most be vannak szarva mert tele vannak amcsi cuccokkal. Ha el nem loptak . A végén még használni kéne. Sztálin megmondta . A román nem nemzet hanem foglalkozás.
nemecsekerno_007
2022. január 26. 17:06
Ugyanígy fogják beengedni az orosz csapatokat ha fordul a kocka. :)))))))))))))))
Biivisz
2022. január 26. 16:46
Remélem ti is jól halljátok a sűrű (szőrös) nyelvcsapások cuppogását ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!