Februárban minden járványügyi korlátozást feloldanak a finnek

2022. január 31. 20:10

A finn kormány szerint a vakcinák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

2022. január 31. 20:10
null

Finnország februárban feloldja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásait – jelentette be hétfőn Sanna Marin finn miniszterelnök hozzátéve, hogy a pontos időpontról még a héten döntenek. A 36 éves kormányfő a fővárosban, Helsinkiben tartott rendezvényen beszélt erről.

A Yle finn közszolgálati televízió tájékoztatása szerint a szociáldemokraták vezette ötpárti koalíciós kabinet szerdán vitatja meg a járványügyi szabályok visszavonásának tervét. Egyes intézkedéseket azonban már most feloldanak: így például keddtől az éttermek este kilencig tarthatnak nyitva és este nyolc óráig szolgálhatnak fel alkoholt.

Szintén megszűnnek a határellenőrzések az uniós belső határokon.

A finn kormány szerint a vakcinák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket és sikerült megelőzniük a kórházi kezelést igénylő tömeges megbetegedéseket, ezért az ország olyan helyzetbe került, hogy végre feloldhat minden korlátozást.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. február 02. 17:31
Azt hiszem, hogy az oltás, ártani nem árt, ahogy a placebó sem. Az üzlet az mindenhol üzlet. Azok a donor országok akik a vakcinákat veszik nincsnek tisztában azzal, hogy adományaikkal kinek a helyzetén javítanak. A Nobel bizottság még a régi publikációkat keresi. Én meg fantáziálok így: https://ktkj.blog.hu/admin/post/edit/16762662
VeJoLa
2022. február 01. 22:27
Az egész EUban fel kellene oldani minden korlátozást, és el kellene felejteni a zöld igazolványt is. Ne firtassuk, hatottak-e a vakcinák, egyszerűen hagyjunk fel az erőltetésükkel, pláne a kikényszerítésükkel. Az pfizeristák már tele szájjal hatástanozzák a keleti vakcinákat, miközben Izraelben már az ötödik Pfizer is hiába volt, sőt, egyre több infó van a halálos mellékhatásairól, nekünk meg a keletikkel "védetlenül" volt leglább egy szép nyarunk meg koraőszünk.
konzervatív átlagpolgár
2022. február 01. 08:39
Az oltásokról való diskurzus elaljasodása, alpárivá válása csak mélyíti a konfliktust a társadalomban. Ez garantáltan senkinek sem jó kivéve a politikusokat. Az itteni orvosi szaktekintélyek legyenek boldogok az oltásaikkal, legyenek büszkék magukra, hőstettet hajtottak végre majd minden éven a covid emléknapon kapjanak plecsnit mint veteránok. Mindegyik táborból mentek el emberek, semmi sincs bebizonyítva, felelősséget senki se vállal semmiért. Ezek csupán olyan vírus meg oltásközgazdaságtani fejtegetések amelyet a mindig mindent eltaláló balos közgazdászok, politológusok szoktak tenni. Kb. annyira is komoly. Aki meg a halottak számával reflektál az annyit is ér...
hopika
2022. február 01. 00:44
épp ideje volt h győzzön a józan ész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!