Az Északi Áramlat-2-vel fenyegeti Oroszországot a német külügyminiszter

2022. január 28. 09:24

Baerbock szerint egy Ukrajna elleni támadás miatti szankciók érinteni fogják a még nem üzemelő Északi Áramlat-2 gázvezeték ügyét.

2022. január 28. 09:24
null

Az Oroszországgal szembeni szankciócsomagban az Északi Áramlat 2 gázvezeték kérdése is szerepel. A csomagot akkor „valósítanák” meg, ha Oroszország katonailag fellép Ukrajna ellen. „Világossá tettük, hogy az Ukrajna elleni új katonai fellépésnek súlyos következményei lesznek Oroszországra nézve. Erős szankciócsomagot dolgozunk ki.

Agresszió esetén széles körű választ adunk, az Északi Áramlat 2-t beleértve”

 – jelentette ki Annalena Baerbock, német külügyminiszter. Baerbock szerint elő kell segíteni az Oroszországgal való párbeszéd szükségességét, de a „jelenlegi helyzetre való tekintettel” szükséges „keménynek lenni, hogy világossá tegyük, hogy az országok szuverén egyenlősége és az európai béke alapjai nem képezhetik alku tárgyát”.

Kapcsolódó

Ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, az USA akadályozni fogja az Északi Áramlat-2 földgázvezetéket
Az 1225 km-es vezeték építése öt évig tartott, és 11 milliárd dollárba került. Bővebben is érdekel...

Az 1225 km-es vezeték építése öt évig tartott, és 11 milliárd dollárba került.

 Nyitókép: MTI/AP/DPA/Bernd von Jutrczenka

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2022. január 31. 12:04
Ez a szerencsétlen pulyka biztosan nem ismeri a mondást: "Maga alatt vágja a fát". Már így is kevés a gázotok drága! Igaz, virágcserép és temetői gyertya van elég.
Nyugati Ádám
2022. január 28. 21:26
Érdemes lenne a kommenteket lefordítani és a legvaskosabbak elhagyásával elküldeni a németeknek. Ennyi humoros hozzászólót szerintem még úgy sem olvastak. A németek persze nem örülnének ennek. De talán legközelebb nem választanak alkalmatlan személy külügy-miniszternek.
Fila2020
2022. január 28. 13:13
A cseppfolyós gázt először cseppfolyósítani kell Katarban, vagy az USA-ban, majd hajón elszállítani Krk-re, vagy Rotterdamba, utána elpárologtatni és vezetékben eljuttatni a felhasználóhoz. A hajók viharba kerülhetnek, a parton lévő üzemeket a cunami lerombolhatja.
airmax
2022. január 28. 13:02
Mégegy gondolat a birodalmi titkosszolgálatról: Miért az a demokratikus ha egy országban ezer féle kis idióta pártocskából gyúrnak kormánykoaliciót, és antidemokratikus, ha egy kétharmaddal kormányzó pártot választ meg a nép...? Mert egy titkosszolgálatnak nagyon könnyű egy újonnan felbukkanó kis pártba ügynököt delegálni... ilyenek voltak pár éve a német zöldek, a magyarországi momentum, a csehországi vagy lengyel... szlovák kis pártokról ne is beszéljünk... A soros világ anyagi támogatásával koalicióba kell terelni, őket, és ügyelni rá, hogy a megfelelő posztot az ő ügynökük kapja... nos most, hogy megfogalmaztuk a demokrácia alapkövetelményét, nyilvánvaló, hogy minden más a demokrácia leépítése, és a jogállamiság megcsúfolása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!