Elkezdődött az oltási kötelezettség parlamenti vitája Németországban

2022. január 26. 18:05

Három megoldás tűnik lehetségesnek. A minden felnőttre vonatkozó oltási kötelezettség, az 50 éven felüliekre vonatkozó oltási kötelezettség, és az önkéntesség megtartása. Döntés legkorábban februárban várható.

2022. január 26. 18:05
null

Elkezdődött az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás kötelezővé tételéről szóló parlamenti vita szerdán Németországban.

A berlini szövetségi parlamentben (Bundestag) elsőként úgynevezett tájékozódó vitát tartottak, amelyen nem törvényjavaslatokról tárgyaltak, hanem a megközelítésmódokat, véleményáramlatokat tárták fel. A szövetségi kormány távol tartja magát a vitától, nem is terjeszt elő javaslatot, álláspontja szerint a képviselőknek önállóan, a frakciófegyelem elvének felfüggesztésével kell dönteniük az ügyről.    

Három megoldás tűnik lehetségesnek. A minden felnőttre vonatkozó oltási kötelezettség, az 50 éven felüliekre vonatkozó oltási kötelezettség, és az önkéntesség megtartása. Döntés legkorábban februárban várható. Az ügy nem érinti azt a tavaly decemberben elfogadott törvényt, miszerint az egészségügyben és az ápolás-gondozás területén dolgozóknak legkésőbb március 15-ig meg kell szerezniük a teljes oltást a Covid-19 ellen.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2022. január 26. 19:54
Oltsák csak be az összes németet és újnémetet is! Az sem baj, ha chipet is kapnak! :)))
benedek77
2022. január 26. 19:16
A kérdés az, hogy ha csak az 50 év felettieknek kötelező, vagy önkéntes alapú, akkor mi lesz azokkal akik nem veszik fel? Ha továbbra is szivatják őket, akkor ez csak a szokásos demokrácia-színjáték, mert ha nem is kötelező papíron, rá van mégis kényszerítve.
Devian
2022. január 26. 19:08
Ha ezt hagyják tőlem aztán ki is irthatják őket.
iIonah
2022. január 26. 18:59
A németek sem kapkodják el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!