Orosz diplomata: Moszkva kénytelen lesz fenyegetéseket alkalmazni, ha elutasítják javaslatait

2021. december 19. 19:28

Alekszandr Grusko szerint lehet, hogy már késő lesz megkérdezni, miért telepítették a fenyegető (fegyver)rendszereket.

2021. december 19. 19:28
null

Oroszország kénytelen lesz viszontfenyegetéseket alkalmazni, ha az Egyesült Államok és a NATO elutasítja biztonsági javaslatait – figyelmeztetett hétvégi nyilatkozataiban Alekszandr Grusko külügyminiszter-helyettes.

„Világossá tettük a NATO számára: készek vagyunk megvitatni, hogy hogyan lehet egy katonai vagy egy katonai-technikai forgatókönyvet egy olyan politikai folyamattá átalakítani, amely ténylegesen megerősítené az EBESZ, az euroatlanti és az eurázsiai térség valamennyi államának katonai biztonságát. És azt is, hogy ha ez nem sikerülne, akkor a viszontfenyegetések eszközéhez nyúlunk. De akkor már késő lesz megkérdezni, hogy miért döntöttünk így, miért telepítettünk fenyegető (fegyver)rendszereket” – mondta a diplomata szombaton az orosz médiának nyilatkozva.

Grusko hangsúlyozta: az orosz javaslatok arra irányulnak, hogy Oroszország és az Egyesült Államok lépjen vissza kapcsolatainak jelenlegi veszélyes állapotából, és a párbeszéd irányába mozduljon el.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij


 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2021. december 20. 03:37
furcsa torzszülött ez a történelmi emlékezet ...de mi lesz ennek az eredménye???
Zaj001
2021. december 19. 22:39
Már 50 évvel ezelőtt is el tudták volna pusztítani a Földet kétszer. Azóta sem lett jobb vagy rosszabb a helyzet.
airmax
2021. december 19. 22:31
Szerintem jó érveik vannak az oroszoknak... - hiperszonikus rakéták... (amikorra az usa-nak is lesz addigra az oroszoknak már az ellene használható is meglesz jelenleg nincs mivel leszedni.. - belgorod tengeralattjáró hihetetlen sebességgel, olyan újításokkal amiről nem sokat tud az usa.. - tengeralattjáró drónok atom töltettel... Szóval van pár olyan innováció, amire csak pislog (sajnos) a nato... Jobb lenne nem arcoskodni, hanem megegyezni... Ukrajna nem ér annyit.. főleg nem, hogy csak néhány főkorupt sorosbrancsos majomnak lenne haszna de már a gázbiznisz is bukó...
matykox
2021. december 19. 20:59
Sajnálatos, de az orosz álláspont tűnik hitelesebbnek és helyesnek. Usánka Ftársai veszélyes játékot játszanak. Az elmúlt évek alatt megkezdett játszmákból nem sok lett eredményes, és ez az ukrán-bélarusz vonalon indított átkarolás láthatóan egyre szűkebb folyosóba vezeti az ügyet. És az a játék, hogy majd a vazallusokat veti be egy éles háborúba, igen hamar zátonyt fog. Franc gondolta volna 30 évvel ezelőtt, hogy a ruszkinak kell igazat adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!