Több ezren tüntettek a kötelező oltás ellen Prágában

2021. december 12. 18:19

A cseh kormány március elsejétől a 60 éven felettiek, és bizonyos szakmák dolgozói számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást.

2021. december 12. 18:19
null

A tüntetést szervező Chcípl pes (Megdöglött a kutya) elnevezésű kezdeményezés szerint a kötelező oltás bevezetése és a pandémia elleni korlátozások indokolatlanok, jogtalanok és sértik a cseh alkotmányt, a polgári szabadságjogokat. Míg a rendőrség a tüntetők számát 5 ezerre becsülte, addig Jakub Olbert, a Chcípl pes elnöke 8-10 ezerre tette.

A tüntetők többsége nem viselt maszkot

A Vencel téri tüntetésen elhangzott felszólalások élesen bírálták a kormányt az oltás kötelezővé tételét érintő terveiért és felrótták neki, hogy intézkedéseivel súlyos gondokat okoz a kisvállalkozóknak és a kereskedőknek.

A tüntetés résztvevőinek többsége nem viselt maszkot és nem tartotta be a kötelező távolságot sem.

A rendőrség ismételten felhívta az emberek figyelmét, hogy viselkedésükkel. megsértik a hatályos óvintézkedéseket, de a felhívásokra mindig csak füttykoncert volt a válasz. „Mindezek ellenére a rendőrség úgy ítélte meg a helyzetet, hogy nincs ok a beavatkozásra” – mondta Jan Danek rendőrségi szóvivő újságíróknak.

A tüntetők kormány- és államfőellenes jelszavakat skandáltak

A Vencel téri tüntetés befejezése után a résztvevők többsége a cseh kormány, majd az elnöki hivatal épülete elé vonult, ahol kormány- és államfőellenes jelszavakat skandáltak. Az Andrej Babis vezette ügyvezető cseh kormány a héten jelentette be, hogy

március elsejével kezdődően a 60 éven felettiek és bizonyos szakmák dolgozói számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást.

A formálódó új kormánykoalíció képviselői viszont jelezték, hogy a korhatárhoz kötött kötelező oltást eltörlik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. december 13. 08:44
" A tüntetők többsége nem viselt maszkot " Gondolom, a többségük oltva sincsen nagyon, ha már egyszer a kötelező oltás ellen tüntettek... Gromek ....
Járványfigyelő
2021. december 12. 21:03
Nna már ezek is. Tavasszal, amikor 80 respirátor maradt szabadon az országban, persze nem tüntettek.
dave
2021. december 12. 19:38
Mi meg nézünk mint a birkák. Valaki még mindig azt írogatja, hogy nálunk nem kötelező. Igen is kötelező az egészségügyi dolgozóknak, tanároknak, rendőröknek, katonáknak. Előírják a sportolóknak! Edzésre mehetsz,de versenyre nem. Kollégám 17 éves fia ezért oltatta magát, azóta 165 a vérnyomása. Sportoló, fiatal embernek. Ezért nem megyek szavazni jövőre, mindegy ki lesz úgy is ki akarnak nyírni, de a barikádokon ott leszek, a magyarság megmaradása érdekében és nem érdekel a sok média birka véleménye.
sersem
2021. december 12. 19:21
Sok ember fog meghalni hamarosan. Nem a "vírusttól", mielőtt ilyen survivor szerű nyomorék pszichopaták elélveznének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!