Elon Muskot választotta az év emberének 2021-ben a Time magazin

2021. december 13. 17:29

A dél-afrikai-amerikai üzletember, a világ egyik leggazdagabb embere a Tesla mellett egyben a SpaceX űripari vállalat alapítója.

2021. december 13. 17:29
null

Az emberi agyba beültethető eszközöket fejlesztő Neuralink cég vezetője és az alagutak fúrásával és építésével foglalkozó The Boring Company létrehozója, a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó OpenAI cég alapítója szintén Elon Musk.   

- közölte hétfőn Edward Felsenthal, a magazin főszerkesztője. „Elon Musk világűrt elérő vakmerő vállalkozása közvetlen összeköttetésben van az első év emberével, Charles Lindbergh-gel, akit a szerkesztők 1927-ben választottak meg, hogy megemlékezzenek az Atlanti-óceán első szóló átrepüléséről” - tette hozzá.    

Musk régóta uralja a szalagcímeket, a Twitteren 66 millió követője van. Házigazdája volt a Saturday Night Live népszerű amerikai televíziós műsornak, kriptovalutákról, részvényekről ír rendszeresen üzeneteket, befolyásolva ezzel árfolyamukat. Egyes üzenetei a múltban magukra vonták a felügyelő hatóság figyelmét is. A Time magazin Olivia Rodrigo popénekest, színésznőt választotta az év előadójának, Simone Biles amerikai tornászt az év sportolójának és az oltóanyagkutatásban részt vevő tudósokat az év hőseinek. Tavaly Joe Biden amerikai elnököt és Kamala Harris alelnököt választották az év emberévé, korábban Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője és Jeff Bezos, az Amazon alapítója is megkapta a megtisztelő címet.

(MTI)

Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. december 14. 16:12
Musk zseniális, megérdemelte, amúgy a faszi kvázi konzervatív, ennek megfelelően a 444-es műveletlen sötétagyúaknál a következő címmel írt cikket Mészáros Juli a 444 talán mindenkor legostobább "újságírója": Többek szerint a Time eddigi legrosszabb döntése volt, hogy Elon Muskot választották az év emberének Juli bazdmeg, Hitler, Sztálin? Lehet, hogy ők rosszabb választások voltak nem?
III. Öreg Banya
2021. december 14. 14:56
Sátáni figura ez a Musk. Egy létrontó féreg.
garabonciás
2021. december 14. 09:28
egy nagy legyintést mindenképp megér a dolog: a technokrata őrült, Amerika példaképe, aki már így is teleszemetelte a Föld körül a világűrt
MayorAnna
2021. december 13. 21:54
Ezzel a kéztartással, már Hitler is volt az év embere ugyanitt... már úgy értem, ő is gyakran tartotta kezeit ebben a messiási pózban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!