Dánia ismét korlátozásokat vezet be

2021. december 08. 21:55

Dánia ismét korlátozásokat vezet be a koronavírus terjedésének megfékezésére, különös tekintettel annak új, omikron nevű variánsára – jelentette be szerdán a dán miniszterelnök sajtótájékoztatóján.

2021. december 08. 21:55
null

Mette Frederiksen szerint az intézkedések magukban foglalják egyebek közt azt, hogy a téli szünet kezdetét előrehozva, már december 15-i hatállyal bezárják az általános iskolákat, péntektől pedig az éttermeket és a bárokat is. Mint mondta, a kormány ezenfelül szorgalmazza a távmunkát és az olyan társasági összejövetelek lemondását, mint például a karácsonyi bulik.    

– fogalmazott a kormányfő. Frederiksen eddig is többször hangsúlyozta, hogy kormány minden tőle telhetőt megtesz a korlátozások visszaállításának elkerülése érdekében, de az újonnan fertőzöttek napi száma drámai mértékben megnövekedett az utóbbi hetekben.    

Dánia szeptember 10-én oldotta fel a korábbi korlátozásokat, amit a koppenhágai vezetés egyrészt a beoltottak magas számával, másrészt azzal indokolt, hogy sikerült a járványt megfékezni. A járványadatok egészen október közepéig nem súlyosbodtak, attól kezdve viszont gyorsabban nőtt a fertőzöttek száma. Az ötmillió lakosú országban a járvány kitörése óta 529 210 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2972-en hunytak el a vírusfertőzés következtében.

(MTI)

Fotó: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. december 09. 09:27
Csiki-csuki..
winniethepooh
2021. december 09. 08:52
Kb. 530 ezer fertőzöttből meghalt kb. 3 ezer (gondolom idős, krónikus beteg). Kevesebb, mint 1%. Ezért tényleg indokolt lezárni a szinte teljesen átoltott országot. Vagy esetleg valami más cél van a háttérben?
ThunderDan
2021. december 09. 08:48
Milyen cinikus szöveg amúgy a TÁRSADALOM ZAVARTALAN MŰKÖDÉSÉRŐL ugatni? Általános iskolák bezárása? Könyörgöm, az iskolák még a világháborúk alatt is működtek! Éttermek bezárása... ááa, nem is mondok semmit.
ThunderDan
2021. december 09. 08:45
Szánalmas... és meddig (és újra és újra hányszor!) zárnak be mindent? Kb. ZÉRÓHOZ közelítő kórházi terhelésnél és halálozásnál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!