Csehországban is jön a kötelező oltás

2021. december 07. 11:56

Azt nem tudni, hogy a következő cseh kormány fenntartja-e majd a rendelkezést.

2021. december 07. 11:56
null

Minden orvos, ápoló, gondozó, rendőr, katona és minden hatvan év feletti számára rendeletileg kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást Csehországban – írja az Euronews.

Aki nem oltatja be magát, azt eltiltják a vonatkozó foglalkozások gyakorlásától. A következő cseh kormányt ugyanakkor már egy héten belül beiktathatják, és nem tudni, hogy a rendelkezést az új kormány fenntartja-e majd. Feltételezések szerint az egészségügyi és rendészeti dolgozók kötelező oltása maradhat, viszont a hatvan év felettieknek a saját kezükben maradhat a döntés.

Nyitókép: Radek Mica / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. december 07. 13:02
Én még mindig bízom abban, hogy a mi illiberális demokráciánkban az egyén szuverenitása, szabadsága is fontos, nem csak a nemzeté, és nálunk nem lesz vakcina-apartheid.
Lion
2021. december 07. 12:33
Újabb diktatúja.
zara
2021. december 07. 12:20
sztrájkolni kell...senki sem az állam tualajdona... hab a tortán h egyértelmű kellene legyen mostanra mindekinek h az oltás nem hatékony...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!