Óriási összegre büntetik az oltatlanokat Ausztriában

2021. december 10. 16:20

Akár 3600, euró éves bírsággal is számolhat az, aki nem hajlandó jövőre beoltatni magát a Covid-19 ellen.

2021. december 10. 16:20
null

Ausztriában akár 3600 eurós (átszámítva 1,31 millió forint) büntetésre is számíthat az, aki nem veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, amely egyébként februártól kötelező lesz minden 14 éven felülinek. A hírt az egészségügyi miniszter jelentette be csütörtökön – írja az Euronews.

A törvényjavaslat szerint az oltási kötelezettség alól a 14 éven aluli gyerekek, a terhesek, illetve azok a betegségen átesettek mentesülnek, akik hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel rendelkeznek. Azoknak sem kell magukat beoltatni, akik számára ez egészségügyi indokok miatt ellenjavallt, ehhez azonban orvosi igazolás szükséges, akiknél megszűnik az oltásmentesség oka – például megszületik a gyerek – azoknak a következő hónap végéig van idejük magukat beoltatni.

A kötelezettség az első, második és harmadik oltásra is vonatkozik. Minden oltatlannak legkésőbb február 15-ig felszólítást küldenek ki, március 15-e után már pénzbírsággal sújtják őket. A büntetésből befolyó összegekkel a helyi egészségügyi szervezeteket támogatják. Sajtóértesülések szerint a büntetést három havonta szabnák ki, ennek összeg 600 illetve 900 euró lehetne alkalmanként. Az illetékes minisztériumok egyelőre nem kívánták megerősíteni a törvényjavaslatban foglaltakról szóló információkat.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

 

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. december 12. 01:15
Anyátok!
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. december 10. 22:25
"Óriási összegre büntetik az oltatlanokat Ausztriában" Helyes. Büntessék a vírusterjesztőket.
Amondó
2021. december 10. 22:07
A szakbarbár virológusok, infektológusok, immunológusok, epidemiológusok stb. az egész országot egy kórházi intenzív osztályként akarják üzemeltetni. A médiasztár és tévedhetetlen jövendőmondó szerepében tetszelgő egész csürhét vissza kellene zavarni a laboratóriumaikba és intenzív osztályaikba.
ptrfarkas43
2021. december 10. 20:55
Felháborító, az eü rendszer elleni túlterheléses támadókat megbüntetni, elég lenne a kórházakból kitiltani őket. Mellesleg vannak olyanok nálunk is akik nem hajlandók a gmo-s oltóanyagokkal oltakozni, de legalább itthon van Kínai amivel lehet őket oltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!