Tizenhárom utasnál mutatták ki az Omikron-variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

2021. november 28. 16:58

Az 624 utasból érkezéskor 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje.

2021. november 28. 16:58
null

A holland közegészségügyi intézet közölte, hogy az utasok tesztelése még folyamatban van, elképzelhető hogy több mintában is kimutatható lesz a vírus Dél-Afrikában felbukkant új variánsa. Az 624 utasból érkezéskor 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje. Hugo de Jonge, a holland ügyvivő kormány egészségügyi minisztere vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Dél-Afrikából érkező

valamennyi utazónak érkezés után azonnal karanténba kell vonulnia,

a regionális egészségügyi hatóságok kapcsolatban maradnak a magas kockázatú területekről visszatérőkkel. „Nagyon aggódunk, de még nem tudjuk, mennyire kell aggódnunk, mert az csak a következő hetekben fog kiderülni” – jelentette ki de Jonge.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező Omikron vírusvariánst, amely a WHO szerint gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest és amelynél az újrafertőződés fokozott kockázata is fenn áll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

 (MTI)

A nyitókép illusztráció: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2021. november 28. 18:06
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! LEHETNE A TÖBBIT IS? ESETLEG MINDENKIT? ne szarozzatok már, hogy szinte egyenként hozzátok be a fertőzötteket. nem kéne aprózni.
ThunderDan
2021. november 28. 17:42
Tehát 600 random TÜNETMENTES emberből (ugye tünetesen kb. fel sem szállhattak volna a repülőre) 10% PCR+nak bizonyult. Ebből valahogy nem látom az apokalipszist.
zara
2021. november 28. 17:38
érdekes h csak negativ pcr teszttel lehetett felülni a gépre de mire megérkeztek 61 pozitiv lett...nem életszerű...
sersem
2021. november 28. 17:32
Tragédia. Télen az emberek 10%-a még volt fázva, folyt az orruk. Nem oltás kell ide, meg hadsereggel lezárt utcák, hanek két csomag papírzsebkendő fejenként, aztán szevasz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk kérem, az élet megy tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!