Ausztriában szigorítások léptek hatályba az oltatlanok számára

2021. november 08. 08:23

Hétfőtől csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, illetve látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze.

2021. november 08. 08:23
null

Az úgynevezett 2G szabály értelmében az oltás óta legfeljebb kilenc, a gyógyulás óta legfeljebb hat hónap telhet el, és csupán a negatív PCR-teszteredmény felmutatása hétfőtől már nem elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elég lesz a negatív koronavírusteszt felmutatása.

Hosszú sorok az oltóhelyeknél

Négyhetes átmeneti időszakra az osztrák hatóságok elismerik majd az első oltást is, de csak egy friss PCR-teszttel kiegészítve. Azt követően viszont már csak a teljes körű védettséget vagy gyógyulást veszik figyelembe. Hétfővel kezdődően már az FFP2-es kategóriájú védőmaszkok viselése lesz kötelező minden zárt helyen. Akár ötszáz eurós pénzbüntetésre számíthat az, aki megszegi az új járványügyi szabályokat.

A szigorításokról a múlt pénteken döntött a kormány, ezért a hét végén hosszú sorok alakultak ki az oltóhelyeknél.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint csak szombaton 32 ezer oltást adtak be. A nagyobb bécsi oltóközpontoknál egy-másfél órás volt a várakozási idő.

Szombaton rekordszámú, 9943 új fertőzöttet regisztráltak Ausztriában. Ez meghaladja a közel egy évvel ezelőtt, tavaly november 13-én bejegyzett eddigi legrosszabb adatot: aznap 9586 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Vasárnap kevesebb, 8554 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A járvány kezdete óta Ausztriában 883 887 ember kapta el a vírust, és 11 502-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. november 08. 12:52
Milyen frankón is működik az oltás, ugye? Sokan csak azért szúratták meg magukat, hogy "újra lehessen normálisan élni", mert a vakcina majd szépen megvéd - ezért cserébe most még szigorúbb védőintézkedéseket kaptak, hiszen "tombol a járvány". Ezek az intézkedések ugyanolyan klasszak mint a XX. század közepén a zsidók és a cigányok hasonló szegregálása, vagy Dél-Afrikában az apartheid a feketékkel, Indiában a kasztrendszer az érinthetetlenekkel... Ezt a cikket majdnem egy éve írtam; sajnos, azóta sem lett értelmesebb, átláthatóbb, logikusabb a helyzet, sőt csak egyre nagyobb a káosz. Ráadásul volt egy addiginál sokkal nagyobb hullám a tavasszal, és nálunk most kb. ugyanolyan rossz a helyzet mint éppen egy éve - ami nagyon jól mutatja, hogy valójában mennyire is működik a "védőoltásnak" álcázott kísérleti génmanipulációs szer: Koronavírus és szabadság https://gerakandrea.com/blog-magyar/blog/kobor Sőt, azóta annyit változott a helyzet, hogy egészségügyileg megalapozatlan indokokra (ld. pl. diagnosztizálásra alkalmatlan teszt használatával mesterségesen generált számadatok) hivatkozva most SOKKAL KEVÉSBÉ lett normális az életünk :((((( Szerencsére egyre többeknek esik le a tantusz, hogy itt valójában nem is a COVID-19 nevű akármiről van szó.
mdave88
2021. november 08. 11:42
Még jobban szeretne hasonlítani a kenguruk földjére.
Ízisz
2021. november 08. 10:28
Rossz helyen reklamálsz!!! Az eredendő-t keresd fel!!! ...a migránsok, a járványok az LMBTQQIAAP aktivisták támogatása a jövőnk... legalábbis a libsi hatalom érdeke szerint. Így nincs sok választásod, a fehér keresztény embert kiírtása, több oldalról is meg van támogatva. A járvánnyal meg a gazdaságot akarják még tönkre tenni a nemzeteknél, legyen kiszolgáltatott a globalista pénz tőkének. Az Európai Egyesült Államok az egyik fő cél.
Zaj001
2021. november 08. 10:09
Nálunk sem kellene megvárni, hogy megteljenek a kórházak. Maszk a boltokban, távolságtartás, védettségi igazolvány felmutatása éttermekben, fodrásznál. Oltásokat adhatnának a plázákban is. Nem ismerek a környezetemben oltatlant, csak az Astrát kapottak közül volt egy fejfájós egy napig. Érdekes, hogy az oltásellenesek itt mennyire túlreprezentáltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!