Bécsben ellepték az utcákat a tüntetők

2021. november 20. 20:17

„Ausztria mától diktatúra” – mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke pár nappal ezelőtt.

2021. november 20. 20:17
null

Tüntető emberek tízezrei gyűltek össze Bécs központjában  miután Alexander Schallenberg osztrák kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter országos lezárásokat jelentett be. Bár a tervezet már korábban kiszivárgott, sokkolta Ausztriát a mindenkit érintő lockdown és a kötelező oltás híre.

Ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, az FPÖ közleménye szerint „az általános oltáskényszerrel a türkiz-zöld kormány átlép egy sötétvörös vonalat, sutba vágja a szövetségi alkotmányt, és hidegvérrel diktatúrába vezeti az országot. Azt, hogy a kormány a pandémia kezdete óta kudarcot kudarcra halmoz, a lakosságnak most alkotmányellenes oltáskényszerrel kell lábon kihordania. Ezt nem tűrhetjük és nem is szabad tűrnünk. Itt a hazugok és bukottak kormánya machinál.

A New York Times beszámolója szerint az utcákat 1300 rendőr biztosítja, a levegőből helikopterek figyelik az eseményeket, a rendőrség pedig arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a demonstrációkat.

 

 

Mindnyájan osztrákok vagyunk, akár be vagyunk oltva, akár nem. Vannak jogaink, és hangosak leszünk addig, amíg ezeket az alapjogainkat vissza nem kapjuk” – mondta el a demonstráción Udo Landbauer, az FPÖ alsó-ausztriai vezetője, aki a szervezők között van.

A Washington Post pedig arról ír, hogy sok résztvevő megtagadja a maszkviselést. A dühös tömeg sípokat fújva és zászlókat lengetve vonul, miközben azt skandálják: „ellenállás”. A transzparenseken „az én testem, az én választásom”, „kiállunk a gyermekeinkért” és hasonló feliratok olvashatók.

Kép: Paul Bartlett Twitter-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik