Az osztrák parlament megfosztotta Sebastian Kurzot a mentelmi jogától

2021. november 18. 22:13

A volt kancellár ellen korrupció gyanúja miatt folytatnak vizsgálatot.

2021. november 18. 22:13
null

A döntést maga Kurz és pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) tagjai is támogatták arra hivatkozva, hogy szükséges a vádak lehető leggyorsabb tisztázásához. A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség (WKStA) október elején házkutatást tartott az ÖVP bécsi központjában, a kancellári hivatalban és a pénzügyminisztérium épületében is. Ennek nyomán kormányválság alakult ki, Kurz pedig néhány nappal később bejelentette lemondását a kancellári tisztségről.

A volt kancellár mindazonáltal képviselőként folytatja munkáját, továbbra is az ÖVP, illetve a párt parlamenti frakciójának vezetője.    

A WKStA vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik a kancellár közvetlen környezetében: azt próbálja kideríteni, hogy manipulálta-e az ÖVP az Österreich című tömeglapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban Kurz érdekében, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

(MTI)

Fotó: JOE KLAMAR / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. november 19. 15:42
"Az osztrák parlament megfosztotta Sebastian Kurzot a mentelmi jogától" Így jár, aki az euro-övezetben (a Sátán felségterülete) akár csak időnként is ellene mond a migráns betelepítésnek. :-(
olajfa1
2021. november 19. 10:05
LLBERÁLFASIZMUS győzött osztrákoknál!
olajfa1
2021. november 19. 10:05
LLBERÁLFASIZMUS győzött osztrákoknál!
mucsay
2021. november 19. 09:53
kurz nem gyanakodott már akkor amikor a párt kurz listának hívta a választási listát és nem a párt színével kampányolt? felhasználták a népszerűségét, aztán leszalámizták strachét, most ő van soron. személyesen őt nem sajnálom, de ezeknek a térnyerése nyilván gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!