A Pentagon UFO-észleléseket vizsgáló munkacsoportot hozott létre

2021. november 24. 18:24

Washington elsősorban a drónokkal és más repülő eszközökkel folytatott kínai kémtevékenység miatt aggódik.

2021. november 24. 18:24
null

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon amerikai idő szerint kedden este bejelentette, hogy új munkacsoportot hoz létre, amely a korlátozott légtérben érzékelt UFO-észlelésekről szóló jelentéseket fogja kivizsgálni és elemezni.

A „Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport” (AOIMSG) névre keresztelt új szervezeti egységet a hírszerzésért felelős védelmi államtitkár, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője és a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalának munkatársai felügyelik. Kathleen Hicks amerikai védelmi miniszterhelyettes nyilatkozata szerint az azonosítatlan repülő jelenségek (UAP) jelenléte a korlátozott légtérben repülésbiztonsági kockázatokat jelent a légi személyzet számára, és nemzetbiztonsági aggodalmakat is felvethet.    

Washington elsősorban a drónokkal és más repülő eszközökkel folytatott kínai kémtevékenység miatt aggódik. Az új munkacsoportnak – amely az amerikai haditengerészet 2020 augusztusában felállított, azonosítatlan repülő jelenségeket vizsgáló munkacsoportjának az utódja –,

a repülő tárgyak észlelése, azonosítása és tulajdonságaik megállapítása lesz a feladata,

valamint az általuk jelentett lehetséges fenyegetések értékelése és csökkentése – áll a Pentagon közleményében. A munkacsoport felállítására azt követően került sor, hogy a kormányzat júniusban közzétett egy jelentést, amely 144 észlelésről számolt be, de a jelentés szerint nem állt rendelkezésre elegendő mennyiségű adat a titokzatos repülő tárgyak azonosításához.

A Pentagon tavaly három olyan videót is nyilvánosságra hozott, amelyet az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. Az elsőt még 2004 novemberében, a másik kettőt 2015 januárjában. Mindkét felvételen „azonosítatlan repülő jelenségekkel” történt találkozásokat örökítettek meg. Az amerikai hadsereg már az 1940-es évektől kezdve  évtizedeket töltött az azonosítatlan repülő tárgyak és „repülő csészealjak” észlelésének elhárításával, leleplezésével és hiteltelenítésével.

(MTI)

Fotó: Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. november 25. 10:55
Let's steal... I mean, burn money on bullshit.
Krupp Skya
2021. november 25. 05:32
Én 1953 nyarán Lajosmizsén naplemente után láttam egy UFO-t kb. méretre akkora volt mint a hold, csak fordítva haladt Nyugat felől, Kelet felé és sokkal gyorsabb volt körülbelül 10 perc alatt tűnt el a látóhatár alatt. Azóta már gondoltam arra is, hogy lehet a nyugatnémetek által üzemeltett röplapszóró balon volt, mert a következő évben megtaláltuk az eperfán egy ilyen balon maradványát. Évekig meg volt oldva belőle nagyanyám asztalterítő gondja. 1956 nyarán már röplapokat is találtam. Ragasztós volt a hátlapja, a képen Rákosi Mátyás szaladt a ledőlő Sztálin szobor elől. A felirata egy Karády Katalin idézet volt: Hiába menekülsz, hiába futsz, Sorsod elöl futni úgysem tudsz. A másik röplap ilyen leporelló szerűn széthúzható volt amin feltüntették a nyugatnémet dolgozók által keresett pénzből vásárolható áruk mennyiségét, szembe állítva a magyarokéval. Még annyit 1958-ban 300 Ft volt a havi keresetem amiből lehetett venni 100 kg kenyeret, vagy 750 db zsemlét. Ha lenne még Nyugatnémetország (NSZK) most a leszakadó Gyurcsány óriás plakát alól menekülő Márki Zay és a ledőlő Városháza romjai alól menekülő Karácsony Gergely lenne a ragasztós röplapon. Aláírva: Budapestiek ezt akartátok, bekaptátok az ÁVH-s bolsevik faszt. Ezt hozta néktek a az Apró Antal féle bolgár kommunista kaszt.
pandalala
2021. november 24. 22:33
Az ufonauták visszatoloncolását Elon Musk vállalta el. Dupla áron! :-DDDD
pandalala
2021. november 24. 22:31
első nap : 'megállapítjuk, hogy Biden szállt ma el az égen' ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!