Negyvenháromezer covidos britnek mondták, hogy negatív lett a tesztje

2021. október 16. 09:45

A téves teszteredményeket közlő labor működését felfüggesztették.

2021. október 16. 09:45
null

A brit egészségügyi hatóság azt közölte, hogy egy magánlaboratórium a tesztjei után 43 ezer emberrel közölte tévesen, hogy nem kapta el a koronavírus-fertőzést – írja az AP.

A Wolverhamptonban tevékenykedő Immensa Health Clinic ltd. Laboratórium működését felfüggesztették.  A cég 2020 októberében 119 millió fontos szerződést kötött a brit kormánnyal a koronavírus-tesztek elvégzésével kapcsolatosan. A labor vezérigazgatója, Andrea Riposati vezérigazgató szerint a vállalat „teljes mértékben együttműködik” az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságaival.

A hatóság a tömeges problémát azután fedezte fel, hogy néhány ember, aki korábban pozitív volt a Covid-19-re, gyorstesztek elvégzése után mégiscsak negatívnak bizonyult a pontosabb PCR-teszteken. A hivatal szerint a labornál elszigetelt esetről van szó és az embereknek bíznia kell a tesztekben.

Nyitókép: Science Photo Library / AFP. Illusztráció.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2021. október 16. 16:54
" Money, money, money Must be funny In the rich man's world Money, money, money Always sunny In the rich man's world... " :D
tgely
2021. október 16. 16:44
Keresztpróba nem játszik? Tiszteletem a minőség ellenőrzésnek.
nempolitizálok
2021. október 16. 16:20
Ennél jóval nagyobb probléma, hogy vagy másfélmillió muszlimnak és hárommillió afrikai négernek mondták, hogy ők is britek.
Gullwing
2021. október 16. 15:50
Kretén angolok. Életképtelen banda, ahogy elmentek a külföldi munkavállalók éhen akarnak dögleni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!