Nem kapta meg a Nobel-díjat Karikó Katalin

2021. október 04. 11:48

A magyar biológusnak a szerdai kémiai díj eredményhirdetésekor van még esélye.

2021. október 04. 11:48
null

David Julius and Ardem Patapoutian megosztva kapták a 2021-es orvosi Nobel-díjat, melyre sokan esélyesnek tartották Karikó Katalint is – írja a Portfolio. A két kutató elsősorban az idegekben tapasztalható hőérzékelés kutatásával indokolt a bizottság. Ezt a chilipaprikákban lévő kapszaicin vizsgálatával mutatták ki.

Az elmúlt hetekben Karikó Katalin sorra zsebelte be a hazai és nemzetközi díjakat, sokan a Nobel-díj legnagyobb várományosának tekintették. Legutóbb a múlt héten a Bolyai-díjat ítélték oda a biológusnak, de szeptemberben neki ítélték a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését és a klinikai fejlesztésekért odaítélt Lasker-díjat.

A magyar kutató szerdán még reménykedhet a kémiai Nobel-díj eredményhirdetésén, bár ott jóval kisebb az esélye az előzetes találgatások alapján.

Nyitókép: AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Realista175
2021. október 04. 19:31
Weismann urral a munkatarsaval megosztva meg fogjak kapni, ha nem most jovore vagy azutan.
masikhozzaszolo
2021. október 04. 18:15
Zsidó? Hát akkor?
Tiszafa
2021. október 04. 17:26
Én se adtam volna neki MOST oda. Majd harminc év múlva, ha addig nem lesz semmi mellékhatása az általa kifejlesztett vakcináknak.
Gaben21
2021. október 04. 15:17
Csak nem fogják odaadni a Nobel díjat egy kutatónak, akit Orbán Viktor is megdicsért? Ahhoz többet kellett volna tennie annál, mint megmenteni a világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!