Nem menekült el Afganisztánból – szögezte le a BBC-nek a volt afgán alelnök

2021. szeptember 03. 21:46

„Tádzsikisztánba menekült Amrulla Száleh volt afgán alelnök” – állították indiai források pénteken a radikális iszlamista tálibokra hivatkozva, de a pandzsiri ellenálók vezére később cáfolta a BBC-nek az indiai hírportálok értesüléseit.

2021. szeptember 03. 21:46
null

A tálibok pénteken a Pandzsír tartomány elleni hadműveleteik sikereiről számoltak be, a területet uraló ellenállók ugyanakkor ezt a tálibok dezinformációs próbálkozásának minősítették, valamint közölték: a Pandzsír-völgynél meghátrálásra kényszerítették a tálib erőket, amelyek súlyos veszteségeket szenvedtek.

A Hindustan Times című indiai hírportál pénteken azt írta: egyes jelentések szerint a kiéleződő pandzsíri harcok sokakat menekülésre kényszerítettek. Amrullah Saleh a BBC-vel folytatott hanghívásában „teljesen alaptalannak” nevezte az Afganisztánból menekülő jelentéseit. Mint mondta: a Panjshir-völgyi támaszpontjáról beszél, és parancsnokaival és politikai vezetőivel van. Mint fogalmazott:„természetesen ez egy nehéz helyzet. Láttuk, hogy a tálibok, Pakisztán, az Al-Kaida és más terrorista csoportok betörtek Afganisztánba.”

Saleh hozzátette, hogy az „ellenállási erők” megállják a helyüket, és nem veszítettek el területet Pandzsirban. „Az elmúlt 4-5 napban a tálibok megkezdték offenzívájukat a Völgyben, de jelentős eredményeket nem értek el eddig” – tette hozzá. A TOLO news közzétett egy videofelvételt Amrullah Salehről, aki megismételte, hogy Panjshirben van, és nem menekült el Afganisztánból, amint azt a felkelő csoport korábban közölte.

(MTI, Times Now News)

Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. szeptember 04. 15:34
Afganisztánt tisztességes módon fogják felosztani - Kína kapja a nyersanyagot, Amerika a kábítószert, Európa a menekülteket
kbs_real
2021. szeptember 04. 13:55
Mi az, hogy "volt" afgán alelnök? Leváltották kozjogilag szabályosan?
Marcus Gravius
2021. szeptember 04. 05:49
Ja és ez lemaradt: "Nincs lelkiismeret furdalasom mert feher vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert hetero vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert genetikai zsakutcanak tartom a homokosokat. Nincs lelkiismeret furdalasom mert katolikus vagyok. Akkor dinoszaurusz vagyok???? Boldogan maradok dino!!!!!" Ez a remek komment sajnos nem tőlem származik(nso) , de olyan jó, hogy mindenhova bemásolom!
Marcus Gravius
2021. szeptember 04. 05:47
Az afgán férfinél gyávább nincs.. a tálib ellen nem mer fegyvert fogni, inkább eljön Európába és felrobbantja magát fegyvertelen civilek közt. Igazán "hősies", "dicsőséges" cselekedet.. Allah biztos szopja a faszát a mártírnak a 72 szűz kislány mellett az iszlám paradicsomban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!