Bataclani merénylő: A terroristák a hiteles muszlimok

2021. szeptember 16. 14:07

Salah Abdeslam szerint a „terroristák, iszlamisták, szélsőségesek” képviselik a „valódi iszlámot”.

2021. szeptember 16. 14:07
null

Folytatódott a 2015-ös párizsi terrortámadás merénylőinek pere. A bataclani merénylő, Salah Abdeslam korábban arra panaszkodott, hogy hat éve „kutyaként bánnak vele”. Franciaországnak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni katonai szerepvállalásával indokolta a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozatot Salah Abdeslam, a támadást elkövető terrorkommandó egyetlen életben maradt tagja szerdán a párizsi esküdtszék előtt.

A bíróságon Abdeslam arról beszélt: „először is, szeretnék tisztázni valamit, amit a belga bíró mondott.

Ő terroristákról, dzsihadistákról, szélsőségesekről beszél, de ezek mind téves fogalmak. Itt a hiteles iszlámról van szó. Ezek a radikálisok mind hiteles muszlimok”

– fogalmazott. 

Elmondta azt is: „nem az a cél, hogy újra megforgassuk a kést a sebben, hanem az, hogy őszinték legyünk”. Abdeslam szerint „a francia repülőgépek, amelyek az Iszlám Államot bombázzák, nem tesznek különbséget férfi, nő és gyerek között”.

Nyitóképen: Abdeslam tárgyalásáról készített illusztráció. Fotó: Benoit Peyrucq / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P1964P
2021. október 05. 15:30
Elméletileg lehet az is hogy megrendezett baleset volt, hogy eltudjon tűnni a muszlimok szeme elől. Talán túl élénk a fantáziám, illetve lehet hogy túl sok kémtörténetet olvastam.
hlaci83
2021. szeptember 16. 17:00
Jó nagy seggfejek. Még hagyják is, hogy reklámozza a faszságait. Rengeteg majom ért vele egyet, fel is lelkesedhetnek rajta. Nincs arrafelé titkosszolgálat, hogy szóljon nekik?
Onurisz
2021. szeptember 16. 16:34
Egyébként szerintem is ők a hiteles muszlimok. Ezért támogatja őket szinte az összes muszlim, amelyikük meg nem, az hazudik. Ezért muszlimokat belekeverni a társadalmainkba életveszélyes. Éljünk tőlük határokkal elválasztva.
villogókékfog
2021. szeptember 16. 15:26
Én örülök, hogy szint vallanak, amihez párosul az iszlámvilág mély hallgatása, sose ítélték el a támadásokat. Sőt, martírok lesznek. Mindeközben leberanálisak az iszlámot védik. Ezt csak észreveszi pár normális ember nyugaton is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!