„Azt akartuk, hogy Franciaország ugyanazt a fájdalmat élje át, amit mi” – Abdeslam a bataclani merényletről

2021. szeptember 15. 15:17

A párizsi merényletsorozat egyetlen terrorista túlélője az Iszlám Állam elleni francia katonai beavatkozással indokolta a terrortámadást.

2021. szeptember 15. 15:17
null

Amint arról korábban beszámoltunk, megkezdődött a 2015-ös párizsi terrortámadás merénylőinek pere. A bataclani merénylő, Salah Abdeslam korábban arra panaszkodott, hogy hat éve „kutyaként bánnak vele”.

Franciaországnak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni katonai szerepvállalásával indokolta a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozatot Salah Abdeslam, a támadást elkövető terrorkommandó egyetlen életben maradt tagja szerdán a párizsi esküdtszék előtt. „Franciaországot támadtuk meg, a lakosságot,

civileket vettünk célba, de ebben nem volt semmi személyes” 

– jelentette ki a 32 éves francia-marokkói fővádlott.    

„Nem az a cél, hogy újra megforgassuk a kést a sebben, hanem az, hogy őszinték legyünk” – mondta nyugodt hangon. „A francia repülőgépek, amelyek az Iszlám Államot bombázzák, nem tesznek különbséget férfi, nő és gyerek között. Azt akartuk, hogy Franciaország ugyanazt a fájdalmat élje át, amit mi” – tette hozzá.

(MTI)

Fotó: FRANCOIS LENOIR / AFP / POOL

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. szeptember 15. 17:14
" Azt akartuk, hogy Franciaország ugyanazt a fájdalmat élje át, amit mi " Ha algériai származású ez a terrorista, akkor megértem.
Sincero
2021. szeptember 15. 16:08
Szerintem ők jöttek Európába... Vonuljanak vissza Allah békés iszlám országaiba, és rúgjanak ki minket onnan, ha ott akarunk maradni.
alkaloidablog
2021. szeptember 15. 16:05
"...A francia repülőgépek, amelyek az Iszlám Államot bombázzák, nem tesznek különbséget férfi, nő és gyerek között. Azt akartuk, hogy Franciaország ugyanazt a fájdalmat élje át, amit mi..." Az a baj ezzel, hogy bármennyire is embertelen az amit tettek, emberileg akármennyire is elfogadhatatlan, hogy valaki idáig jusson, hogy ilyet megtesz, de magával a gondolatmenettel nehéz vitatkozni.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. szeptember 15. 15:59
Nehezen értem a sok hülyét itt akik a franciákat, trianon kitalálóit védik itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!