Észak-Korea visszautasított hárommillió koronavírus elleni vakcinát

2021. szeptember 02. 17:53

Álláspontjuk szerint az oltóanyagot inkább egy szegény országnak kell megkapnia.

2021. szeptember 02. 17:53
null

Észak-Korea visszautasította azt a közel hárommillió adag koronavírus elleni Sinovac vakcinát, amelyet az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF ajánlott fel számára a COVAX-program keretein belül – írja az Insider. A kommunista ország közölte: vigyék a vakcinákat olyan országokba, melyeket súlyosabban sújtott a koronavírus.  Az ENSZ, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más intézmények által életre hívott COVAX-program célja, hogy a világ szegényebb országai is koronavírus elleni vakcinához jussanak. 

Észak-Koreában az állam hivatalos álláspontja szerint egyetlen fertőzött sincs az országban, ennek ellenére az elmúlt hónapokban rendkívüli szigorításokat vezetett be. Emberi jogi szervezetek szerint az országban súlyos hiány van alapvető élelmiszerekből, higiéniás szerekből és gyógyszerből is. 

Az Insider emlékeztet: a kommunista ország korábban 2 millió AstraZeneca-vakcinát utasított vissza a vérrögképződés veszélyére hivatkozva, amely amúgy egy kifejezetten ritka mellékhatása a vakcinának.

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. szeptember 03. 00:41
mert tudják h lófaszt se ér---lásd izrael... bezzek afganisztánban senki sem fél a 4 hullámtól meg senkinek sem kell vakcina....
barnabibambi
2021. szeptember 02. 21:29
Mivel közismert ezeknek a katyvaszoknak a negatív hatása,és nem ismertek még a további hatásaik .Így én méregnek tekintem ezeket a szarokat.Pontos infóim vannak ennek alátámasztására.Egy családtagom a szenvedő alany és a neten levő sokadik példák is alátámasztják eszt a megállapítást.Tehát É.-Korea döntése logikus azaz ők is tudják hogy ezek a szarok csak tetézik a bajt.Mellesleg mivel ők egy zárt közösséget alkotnak valószínüleg náluk semmiféle járvány hiszti nincs!
Akitlosz
2021. szeptember 02. 20:48
"Emberi jogi szervezetek szerint az országban súlyos hiány van alapvető élelmiszerekből, higiéniás szerekből és gyógyszerből is. " Ezeket az oltás nem pótolja.
hátakkor
2021. szeptember 02. 19:58
"Észak-Korea visszautasított hárommillió koronavírus elleni vakcinát" Megteheti..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!