Biden: Nem a hurrikán pusztít, hanem az emberiség

2021. szeptember 08. 15:54

A nemzetünk és az egész világ a tönk szélére sodródott – fogalmazott az amerikai elnök a klímaváltozással kapcsolatban.

2021. szeptember 08. 15:54
null

„Nem elég a természeti csapások után újjáépíteni a házakat, a kiváltó okot, azaz a klímaváltozást kell megfékezni” – mondta Joe Biden miután meglátogatta a viharrá szelídült Ida hurrikán károsultjait New Yorkban és New Jersey-ben, írja az Euronews. Az ítéletidő 6 államot tarolt le és 65 emberéletet követelt.

„A nemzetünk és az egész világ a tönk szélére sodródott.

Ez nem egy időszak, ami csakúgy lezárul.

A tudósok már rég figyelmeztettek minket, hogy a szélsőséges időjárás még szélsőségesebb lesz és tessék, most ebben élünk. Ha körbenézünk mindenhol megtört embereket, romba dőlt épületeket és sorsokat látunk” – mondta Joe Biden.

A portál megjegyzi, hogy a Fehér Ház a napokban terjeszti a Kongresszus elé 8 milliárd dolláros helyreállítási csomagját, amelyben számos katasztrófavédelmi fejlesztés is szerepel majd, hogy a földrengések és árvizek a jövőben ne okozhassanak ekkora pusztítást.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Daily
2021. szeptember 09. 07:45
"Fehér Ház a napokban terjeszti a Kongresszus elé 8 milliárd dolláros helyreállítási csomagját" Tehát az új adónemeket ezentúl helyreállítási csomagként lehet eladni az adófizetőknek. Ügyes. Még szerencse, hogy ehhez van saját pénzük a dollár.
zara
2021. szeptember 08. 23:59
klimaváltozás mindig volt és mindig lesz...lásd jégkorszak stb azt gondolni h az ember a világg közepe ez finoman szólva is beképzelt...
tetx
2021. szeptember 08. 23:42
Nincs még egy ország a bolygón, aki annyit tett volna a Föld tönkretételéért mint ti.
TAVIROZSA
2021. szeptember 08. 23:20
Talán nem farostlemezből kellene házakat építeni újra és újra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!